BERD acordă un împrumut de 15 milioane euro Digital Cable Systems

(photos.com)
Epoch Times România
03.04.2012

BERD sprijină extinderea serviciilor de televiziune prin cablu şi acces la internet în bandă largă, precum şi dezvoltarea sectorului de comunicaţii şi tehnologie a informaţiei în România printr-un împrumut de 15 milioane euro acordat Digital Cable Systems (DCS).

"România este una din ţările de top din lume în ceea ce priveşte viteza de conectare la internet în marile oraşe. Cu toate acestea, accesul la internet în bandă largă la puncte fixe este încă scăzut în unele regiuni şi în zonele rurale. Piaţa serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale în România este foarte fragmentată, cu aproximativ 480 de operatori la nivelul întregii ţări", se spune într-un comunicat.

DCS operează în prezent în mai mult de 2.000 de localităţi, acoperind 23 din cele 41 de judeţe din România. Compania a fost înfiinţată în 2005 şi este controlata de fondul de investiţii PineBridge New Europe Partners, unde şi BERD este investitor.

Împrumutul acordat de BERD va susţine strategia de dezvoltare a DCS punând accent pe extinderea serviciilor de retransmitere pe cablu TV de înaltă calitate, inclusiv televiziune digitală, şi de acces la internet în bandă largă în regiunile mai slab acoperite în prezent. De asemenea, proiectul va facilita realizarea de către companie a noi îmbunătăţiri ale reţelei, inclusiv de digitalizare a reţelelor DCS de televiziune analogică.

"În timp ce piaţa de cablu TV şi de acces la internet în bandă largă este extrem de competitivă în orasele mari din România, zonele rurale rămân slab acoperite. Acest proiect va ajuta la reducerea decalajelor între regiuni şi va da un impuls competiţiei în oraşele mici şi în localităţi rurale, în beneficiul locuitorilor şi al economiei”, a declarat Alain Pilloux, director BERD pentru Industrie, Comerţ şi Agribusiness.

“Acest împrumut sprijină strategia Digital Cable Systems de dezvoltare rapidă a serviciilor digitale şi de acces la internet, oferind în acest fel un pachet complet de servicii de comunicaţii fixe moderne. DCS crede cu tarie în oportunitatea şi calendarul acestui proiect, care va creşte competitivitatea în servirea clienţilor, atât rezidenţiali cât şi din domeniul afacerilor, în special al IMM-urilor, sprijinind astfel dezvoltarea comunităţilor locale”, a precizat Dinu Malacopol, director general al DCS.

De la începutul activităţii sale în România, BERD a alocat 5,7 miliarde euro în diferite sectoare ale economiei româneşti, mobilizând investitţi suplimentare de aproape 10 miliarde euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor