Beijingul se laudă că rachetele sale au survolat Taiwanul

Soldaţi chinezi.
Soldaţi chinezi. (Getty Images)

Regimul de la Beijing se laudă cu faptul că, pentru prima dată, rachtele sale au trecut pe deasupra Taiwanului, această acţiune de intimidare venind după vizita lui Nancy Pelosi în Taipei.

Meng Xiangqing, profesor la Universitatea Naţională de Apărare afiliată armatei chineze, a vorbit cu televiziunea de stat CCTV, lăudând precizia capacităţilor Beijingului.

"Exerciţiile noastre, de data aceasta, au inclus teste cu trageri reale şi a fost prima dată când au traversat insula Taiwan."

El a adăugat că acestea au trecut printr-un spaţiu aerian în care rachetele Patriot - un sistem de rachete sol-aer extrem de mobil considerat o apărare crucială împotriva avioanelor de război chineze - sunt desfăşurate în mod dens.

Cele mai recente exerciţii au reprezentat, de asemenea, exerciţii ale APL (Armată de Eliberare a Poporului) care s-au apropiat cel mai mult de insulă, prima sa încercuire şi prima dată când a înfiinţat un poligon de tragere la est de Taiwan, a declarat Meng.

Agenţia oficială de ştiri chineză Xinhua a raportat că armata "a zburat cu peste 100 de avioane de război, inclusiv avioane de luptă şi bombardiere" în timpul exerciţiilor, folosind "peste 10 distrugătoare şi fregate".

Exerciţiile chinezeşti implică trupe din cadrul marinei, forţelor aeriene, forţelor de rachete, forţelor de sprijin strategic şi forţelor de sprijin logistic, potrivit Xinhua.

Linia mediană este o graniţă neoficială, dar, cândva, respectată în mare parte, care trece prin mijlocul Strâmtorii Taiwan, care separă Taiwanul de China.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe