BBC anulează un interviu cu fostul premier britanic Boris Johnson, după o greşeală "jenantă"

Boris Johnson (WPA Pool / Getty Images)
Redacţia
03.10.2024

BBC a anulat un interviu cu fostul prim-ministru britanic Boris Johnson, la o oră de maximă audienţă, după ce una dintre cele mai cunoscute prezentatoare i-a trimis acestuia, din greşeală, notiţele pregătite pentru întrebările ei, transmite Reuters.

Laura Kuenssberg, fost editor politic al BBC şi acum gazda principalului său program de ştiri de duminică dimineaţa, a declarat că i-a trimis din greşeală lui Johnson notele „într-un mesaj destinat echipei mele”, iar acest lucru a însemnat că interviul a trebuit să fie anulat.

„Este foarte frustrant şi nu are rost să pretindem că nu este nimic altceva decât jenant şi dezamăgitor, deoarece există o mulţime de întrebări importante care trebuie puse. Dar lăsând feţele înroşite deoparte, onestitatea este cea mai bună politică”, a declarat Kuenssberg pe X.

În calitate de radiodifuzor public, BBC face obiectul unei examinări minuţioase cu privire la modul în care îi trage la răspundere pe politicieni, corespondenţii politici principali, fiind adesea acuzaţi pe reţelele de socializare că favorizează un partid în detrimentul celuilalt.

Interviul urma să fie difuzat joi seara şi fusese anunţat ca fiind primul interviu TV important al lui Johnson pentru a-şi promova memoriile. Se aştepta ca Johnson să discute despre gestionarea de către guvernul său a pandemiei COVID şi despre partidele din Downing Street care au contribuit la sfârşitul mandatului său de prim-ministru.

Johnson, care a fost prim-ministru din 2019 până în 2022, va avea memoriile sale, Unleashed, publicate pe 10 octombrie.

Un purtător de cuvânt al BBC a declarat că greşeala a făcut interviul „nesustenabil” şi că radiodifuzorul şi echipa lui Johnson au convenit să îl anuleze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor