Bază de date cu 191 milioane de alegători americani expusă pe Internet

Informaţiile despre 191 milioane de alegători americani au fost expuse pe Internet, a descoperit un cercetător independent în securitatea cibernetică.
(Sean Gallup / Getty Images)
Andrei Popescu
29.12.2015

Chris Vickery a declarat luni pentru Reuters că baza de date a fost expusă datorită unei configuraţii eronate.

Baza de date include nume, adrese, date de naştere, afilieri politice, numere de telefon şi emailuri ale alegătorilor din SUA.

Specialistul texan în suport hi-tech a susţinut că a dat peste această situaţie în timp ce căuta date expuse, încercând să tragă un semnal de alarmă privind breşele existente în securitatea cibernetică.

Datele, provin din toate cele 50 de state americane, inclusiv Washington DC şi vizează un număr mare de persoane.

“Partea alarmantă este aceea că sunt foarte multe informaţii”, a declarat Vickery, adăugând că el lucrează împreună cu autorităţile federale pentru a descoperi persoana care deţine baza de date, pentru ca acestea să fie scoase de pe Internet.

Acesta a precizat că nu se ştie dacă altcineva a accesat până acum baza de date.

Regulamentele în ceea ce priveşte protejarea informaţiilor alegătorilor americani diferă de la stat la stat.

“Regulamentele de confidenţialitate sunt necesare pentru ca informaţiile politice ale unei persoane să rămână private şi în siguranţă”, a declarat Jeff Chester, director executiv al grupului Center for Digital Democracy, cu sediul în Washington.

Breşa a fost raportată în contextul alegerilor prezidenţiale din SUA, care vor avea loc în 2016.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor