Bătălia europeană pentru incriminarea penală a fraudării TVA

Caruselul TVA-urilor pentru fondurile europene a ajuns o metoda "clasică" deja şi transfrontalieră, pentru ca buzunarele unui grup mic să se umple de bani pe seama golirii buzunarelor celor mulţi, a remarcat europarlamentarul Monica Macovei.
Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Bătălia Parlamentului European cu statele membre pentru incriminarea penală a fraudării TVA a continuat şi săptămâna aceasta la Strasbourg, a atras atenţia, pe contul său de Facebook, fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei.

"Apelez la raţiunea şi responsabilitatea statelor membre pentru introducerea infracţiunii de fraudare a TVA în legătură cu fondurile europene în Directiva de protejare a intereselor financiare ale Uniunii, adică de protejare a banilor puşi de fiecare dintre noi în coşul contribuţiei naţionale la Uniune", a precizat monica Macovei.

Potrivit europarlamentarului, multe state membre se opun definirii fraudării TVA ca infracţiune. Parlamentul European nu a cedat în negocierile care durează de aproape un an, pentru că fraudarea TVA trebuie să fie infracţiune în fiecare stat membru.

"Caruselul TVA-urilor pentru fondurile europene a ajuns o metoda "clasică" deja şi transfrontalieră, pentru ca buzunarele unui grup mic să se umple de bani pe seama golirii buzunarelor celor mulţi. Dacă nu oprim scurgerea TVA legată de fonduri europene în buzunarele celor din reţelele de hoţie transfrontalieră, nu vom aduce banii furaţi înapoi, nu vom încetini viteza caruselului prin care se fură TVA şi lupta cu marea fraudă va rămâne doar în vorbe şi pe hârtie", a explicat Monica Macovei.

În finalul postării sale, fostul ministru al Justiţiei a ţinut să sublinieze încă o dată că fraudarea prin TVA trebuie să fie infracţiune în toate statele membre în noua Directivă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne