Băsescu: "Psd-iştii şi pnl-iştii se bucură frenetic când unul din tabăra cealaltă este arestat"

Traian Băsescu
Traian Băsescu (LIONEL BONAVENTURE / AFP / Getty Images)

Într-un nou mesaj postat pe pagina sa de Facebook, fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că apartenenţa politică duce la radicalism şi pare că le întunecă minţile politicienilor care se bucură când cei din tabăra adversă sunt arestaţi.

"Nu cu mult timp în urmă, pe stadioane, în adunări publice, în Parlament, "mari lideri politici" precum Victor Ponta, Crin Antonescu, Liviu Dragnea, Dan Voiculescu, Alina Gorghiu, pe lângă care scâncea timid şi PDL-ul lui Blaga, instigau mulţimile USL-iste să strige "Băsescu la puşcărie!". Astăzi, după "marea separare", psd-iştii şi pnl-iştii se bucură frenetic când unul din tabăra cealaltă este arestat.

Văd cum apartenenţa politică duce la radicalism şi pare că le întunecă minţile. Corect însă este ca nimeni să nu poarte cătuşe înainte de a fi condamnat definitiv de un judecător. Doar nişte oameni mărunţi pot gândi statul de drept şi libertăţile fundamentale în funcţie de interese şi simpatii politice", a declarat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte le-a atras atenţia cetăţenilor că politicienii trec, dar drepturile fundamentale ale oamenilor trebuie să rămână. În opinia sa, aceste drepturi sunt în primul rând ale cetăţenilor, sunt garantate de Constituţie şi ar fi păcat să renunţe la ele din inconştientă, frustrare ori ură.

Întrebat ce are în plus faţă de oamenii de rând un politician, Traian Băsescu a replicat: "Un politician are în plus notorietate, de aceea, dacă este plimbat cu cătuşe, aduce glorie procurorului. În timp ce arestarea unui simplu cetăţean, necunoscut, trece neobservată, deci mai puţin importantă pentru cei dornici de a-şi face imagine. De aceea este important să luăm atitudine acolo unde gestul nostru contează, pentru că este vizibil".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne