Băsescu, pregătit să candideze: Dacă alianţa de dreapta înseamnă doar PNL-USR, nu voi lăsa PMP în derivă

Traian Basescu
Traian Basescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a atras atenţia, la Digi24, că intenţionează să candideze la Primăria Capitalei, în cazul în care PMP nu va fi inclus în alianţa liberalilor cu USR-PLUS.

"Categoric, dacă alianţa de dreapta înseamnă doar PNL şi USR, nu voi lăsa partidul să rămână în derivă. Noi am fost cei care au iniţiat ideea ca Nicuşor Dan să fie candidat unic pentru dreapta. Acum aflăm că PMP nu e binevenit. Foarte bine, PMP nu e partid de milogi. Ne vom juca şansa. Singura problemă este o decizie a partidului. I-am informat că dacă au nevoie de serviciile mele sunt aici. (…) Am discutat cu Eugen Tomac solicitându-i ca după ce definitivează lista de candidaţi să aibă în vedere şi candidatura mea", a declarat Băsescu.

Potrivit fostului şef de stat, PMP are 10% în Bucureşti, fără implicarea lui, şi că principala sa ţintă nu e Nicuşor Dan, ci Gabriela Firea.

Pe de altă parte, liderul PMP îi acuză pe liberali că au pornit o "vânătoare de vrăjitoare", oferind locuri pe liste unor membri ai PMP din teritoriu, pentru a-i împiedica să candideze din partea partidului.

"Nu-mi place şi asta arată că ar putea fi un plan la care vizează absorbţia PMP în PNL. Nimeni din actualul PMP nu are veleităţi de a se revendica de la Brătieni. Cei cu acele veleităţi s-au dus. Noi ne revendicăm de la Petre Roman şi mergem înainte", a precizat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne