Băsescu: Pentru a nu-i supăra pe islamişti, Bruxelles-ul a stabilit să nu se mai spună "Crăciun Fericit"

"Pentru voi, bruxellezii, felicitări de sezon! Pentru noi, românii, Crăciun Fericit", scrie fostul preşedinte Traian Băsescu, într-un nou mesaj postat pe contul său de Facebook, în contextul deciziilor luate de politicienii de la Bruxelles privind urările de Crăciun.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

"Pentru a nu-i supăra pe islamiştii veniţi buluc în inima Europei, politicienii de la Bruxelles au stabilit să nu mai spună şi să nu mai scrie "Crăciun Fericit", ci "Felicitări de sezon". Mai este puţin şi-l vom înlocui şi pe Moş Crăciun cu Moş Gerilă. Vă sună cumva cunoscut?

Mai mult, în problema cotelor de islamişti, a început să se audă zgomotul pumnului izbit în masă al Berlinului, utilizînd, cel mai adesea, braţul artificial, Comisia Europeană. Vă sună cumva cunoscută povestea pumnului în masă doar că izbit la Moscova şi nu la Berlin?", a precizat Traian Băsescu.

Cea mai viabilă soluţie pentru viitorul României este, potrivit fostului preşedinte, apartenenţa la Uniunea Europeană, motiv pentru care "avem obligaţia s-o apărăm cu valorile culturale şi politice care au consacrat-o".