Băsescu: În CSAT, cinci oameni au fost împotriva demiterii lui Opriş. Antonescu a minţit

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat că cinci oameni din Consiliul Suprem de Apărare a Ţării au fost împotriva demiterii şefului Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi nu doar unul, cum afirmase Crin Antonescu.
Traian Băsescu, preşedintele României (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
24.07.2012

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat că cinci oameni din Consiliul Suprem de Apărare a Ţării au fost împotriva demiterii şefului Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi nu doar unul, cum afirmase Crin Antonescu, conform ziare.com.

Consilierul prezidenţial Iulian Fota a declarat că opţiunea sa în cazul propunerii de demitere a şefului STS nu ar fi trebuit să fie făcută publică de către preşedintele interimar, Crin Antonescu, şedinţele CSAT fiind secrete.

"Trebuia să sancţionăm un om, respectiv pe generalul Marcel Opriş prin demitere, şi vreau să spun că în cariera unui militar demiterea este o chestiune foarte gravă. (...) Faptele pe care le-am avut noi la dispoziţie pentru a judeca cazul respectiv nu justificau o asemenea măsură", a susţinut consilierul prezidenţial Iulian Fota, cel pe care Antonescu l-a indicat ca fiind singurul care s-a opus demiterii lui Opriş.

Băsescu a declarat recent că miza schimbării şefului STS, Marcel Opriş, ar fi legată de fraudarea referendumului din 29 iulie prin faptul că prin STS se transmit datele la Biroul Electoral Central. STS a mai fost implicat recent într-un scandal legat de instalarea telefoanelor speciale la sediul de campanie al preşedintelui suspendat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor