Băsescu îi indică lui Antonescu pe ce buton să apese pentru a afla cine a făcut rău României

Preşedintele suspendat Traian Băsescu l-a sfătuit pe Crin Antonescu să apese pe un anumit buton al unui telefon de la Cotroceni pentru a vorbi cu o persoană care i-ar putea spune cine a făcut rău României.
Preşedintele suspendat, Traian Băsescu. (ANDREI PUNGOVSCHI / AFP / GettyImages)
Cristina Boiangiu
14.07.2012

Preşedintele suspendat Traian Băsescu l-a sfătuit pe Crin Antonescu să apese pe un anumit buton al unui telefon de la Cotroceni pentru a vorbi cu o persoană care i-ar putea spune cine a făcut rău României.

"Am înţeles că domnul preşedinte interimar al republicii a făcut un apel la mine legat de denigrarea ţării în străinătate. Este evident că a rămas la nivelul unui bârfitor (...) Dacă vrea să ştie de ce sunt atât de puternice reacţiile lumii occidentale la adresa actualei conduceri a ţării, îi fac o recomandare: în stânga biroului sunt trei telefoane mari, este unul negru cu 12 butoane, trebuie să apese al treilea buton şi îi va răspunde un om care ştie să îi spună exact cine a făcut rău României şi mă tem că primele nume vor fi Crin Antonescu şi Victor Ponta", a spus Băsescu.

El nu a dorit să spună cine este omul care ar putea da informaţia respectivă şi s-a rezumat la a preciza că este vorba despre o persoană dintr-o instituţie a statului român, care are atribuţia să furnizeze informaţie corectă despre situaţia politică.

Ce spune Antonescu

În replică, Antonescu a declarat că nu este curios cine ar răspunde dacă ar apăsa butonul respectiv şi a interpretat afirmaţiile lui Băsescu drept "o mică manevră de campanie". "Nu sunt curios, butonul 3 ... doar dacă răspunde Dumnezeu, ceea ce mă îndoiesc, nu de existenţa lui Dumnezeu, ci de răspunsul pe butonul 3 al lui Băsescu. Altfel nu mă interesează cine e pe butonul 3. Cred că asta a fost o mică manevră de campanie, dar mie mi se pare jenant să spui în gura mare că, dacă vrem să aflăm nişte lucruri esenţiale pentru România, trebuie să apăsăm pe un buton, la care nu răspunde nici domnia sa, preşedinte suspendat al României, nici prim-ministrul, nici Patriarhul Bisericii Ortodoxe, nu ştiu cine răspunde, cine e persoana care ne dă nouă rezoluţii, verdicte, ne indică vinovaţi sau ne dă soluţii salvare. Chiar nu ştiu şi nu cred că există", a mai spus el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor