Băsescu i-a amintit lui Barnier că mobilitatea lucrătorilor este una dintre resursele pieţei interne

Michel Barnier, comisarul european pentru piaţă internă şi servicii
Michel Barnier, comisarul european pentru piaţă internă şi servicii (BERIT ROALD / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
16.10.2012

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit marţi, la Palatul Cotroceni, pe Michel Barnier, comisarul european pentru piaţa internă şi servicii, şeful statului menţionând cu acest prilej că mobilitatea lucrătorilor reprezintă una dintre resursele principale ale pieţei interne.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul întrevederii, au fost abordate subiecte cu privire la aprofundarea Pieţei Unice şi impactul acesteia asupra creşterii economice a Uniunii Europene.

Traian Băsescu a reiterat sprijinul României faţă de obiectivul de consolidare şi desăvârşire a Pieţei Unice, unul dintre cele mai importante avantaje competitive ale Uniunii în plan global, şi a salutat eforturile Comisiei Europene de continuare a acestui proces prin adoptarea Actului pentru Piaţă Unică II.

Totodată, şeful statului a menţionat, în acest context, că este important ca eforturile Comisiei să se concentreze şi pe respectarea principiului fundamental al liberei circulaţii, mobilitatea lucrătorilor fiind una dintre resursele principale ale pieţei interne. Traian Băsescu a relevat că decizia unor state membre de a menţine restricţiile la angajare pentru cetăţenii români până la finalul anului viitor constituie o piedică în valorificarea deplină a potenţialului pieţei interne.

La rândul său, comisarul european pentru piaţa internă şi servicii, Michel Barnier, a semnalat necesitatea unor eforturi suplimentare pentru a finaliza negocierile cu privire la propunerile restante din cadrul Actului pentru Piaţă Unică I. În ceea ce priveşte Actul pentru Piaţă Unică II, comisarul european a menţionat că acesta reprezintă un al doilea set de acţiuni prioritare dedicate pieţei interne, pe care Comisia le consideră în măsură să genereze efecte pozitive reale în economie şi să crească încrederea cetăţenilor şi a mediului de afaceri în Piaţa Unică şi în beneficiile pe care aceasta le poate genera.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor