Băsescu, despre Blaga: O, săracul!

Preşedintele Traian Băsescu.
Preşedintele Traian Băsescu. (RODRIGO BUENDIA / AFP / Getty Images)

Declaraţia lui Vasile Blaga despre faptul că românii ştiu că şeful statului o susţine pe Elena Udrea şi că aşa se explică faptul că îl critică pe el l-a făcut să zâmbească pe şeful statului care a răspuns "O, săracul!". Preşedintele a dat declaraţii duminică, când a mers la cumpărături la un hipermarket din Capitală.

Jurnaliştii l-au întrebat cum comentează faptul că i-a răspuns Elenei Udrea la telefon când aceasta l-a anunţat despre candidatura la şefia PDL, iar lui Vasile Blaga nu i-a răspuns. Băsescu a explicat: "Una era în decembrie, alta e acum. Şi am răspuns la foarte mulţi".

Faptul că ar face campanie pentru Elena Udrea a fost catalogat drept o "trăsnaie" de Băsescu.

"Eu susţin o soluţie care să dea perspective PDL-ului. Care o fi aceea, vor decide participanţii la Convenţie şi cei care deocamdată sunt în competiţia asta. Dar în niciun caz nu pot susţine o soluţie care îngroapă PDL-ul", a mai declarat Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat recent că va avea o discuţie cu Vasile Blaga şi Mihai Răzvan Ungureanu.

"După alegeri, nu am vrut să intervin deloc nicăieri. Să ştiţi că a sunat la cabinet şi Răzvan, a sunat şi Vasile Blaga în decembrie, a sunat şi domnul Neamţu. Până astăzi, când mi-am dat seama ce lucru urât se întâmplă în PDL, nu am vrut să vorbesc despre politică. Luni o să-i caut eu, să am o discuţie cu ei, ca între un preşedinte care a fost ajutat de ei în vară (...) Am vrut să mă izolez până azi, dar astăzi, discutând cu Emil Boc, am spus că nu se poate să mă izolez", a susţinut Băsescu.