Băsescu le-a spus românilor din Italia că politicienii de la Bucureşti nu se mai ceartă atât de rău

Preşedintele roman, Traian Băsescu
Preşedintele roman, Traian Băsescu (JOHANNES EISELE/AFP/Getty Images)

Şeful statului s-a întâlnit cu românii din Italia la sediul Ambasadei României şi le-a povestit acestora despre vizita făcută la Vatican.

Traian Băsescu le-a spus românilor din Peninsulă că „acasă toată lumea e veselă, toată lumea se ceartă la televizor, toată lumea suspectează pe toată lumea şi uite aşa ne ducem viaţa de dimineaţă până seara. Se guvernează şi prin televizor, şi prin ordonanţe, şi prin legi, şi prin de toate”.

Şeful statului a mai spus că România este stabilizată economic, nu are probleme să împrumute bani, are perspectiva de creştere şi nu a înregistrat o creştere a şomajului. Băsescu a reamintit şi de sacrificiile românilor pentru a se ajunge la situaţia de astăzi. „Este adevărat, românii au plătit scump acest lucru. Ştiţi bine ce sacrificii a făcut fiecare salariat de la stat, fiecare pensionar, dar astăzi lucrurile s-au restabilit din punct de vedere al salariilor, al pensiilor şi avem şansa să mergem înainte. Nu suntem ca alte ţări mult mai vechi decât noi în Uniunea Europeană, mult mai bogate, dar şi mult mai îndatorate, care astăzi trebuie să-şi plătească datoriile. Nivelul datoriilor în România este unul din cele mai scăzute niveluri din Uniunea Europeană, chiar dacă am împrumutat bani, dar nici nu vin alţii să guverneze în locul nostru, nici nu ne pot spune: dacă nu faceţi asta, nu vă dăm banii, pentru că noi de doi ani nu mai luăm niciun euro nici de la Uniunea Europeană, nici de la Fond. Facem acorduri, dar nu tragem banii, pentru că ne descurcăm de pe piaţă, nu suntem în situaţia în care să fim lipsiţi de credibilitate, să împrumutăm la dobânzi foarte mari. Deci în două cuvinte, pentru că nu avem timp mult şi parcă aş veni puţin între dumneavoastră, în două cuvinte: în evoluţiile de anul acesta din România putem spera în bine din punct de vedere economic, în orice caz, în mod categoric România nu va avea recesiune. Va avea creştere economică”, a subliniat Traian Băsescu.

Despre relaţiile dintre politicieni, preşedintele a relatat că nu se mai ceartă atât de mult, iar statul e stabil.

„După cum vedeţi nu ne mai certăm atât de rău chiar dacă ne mai împungem, statul e stabil şi asta e”, a spus Băsescu, întrebându-i pe români cu cine vor vota la alegerile din Italia.

Şeful statului i-a asigurat pe români că a discutat cu premierul Victor Ponta despre introducerea votului prin corespondenţă. „Cred că ar fi unul din cele mai mari câştiguri pentru democraţie ca toţi românii, pentru că figuraţi cu domiciliul în România, sunteţi în liste acolo, dar aici trebuie să mergeţi la 300 de km până la prima secţie de votare şi nu o să se ducă nimeni. Aşa că, să sperăm că ceea ce premierul a spus public se va îndeplini şi veţi putea vota toţi de acasă la următoarele alegeri”, a punctat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne