Băsescu: Ca orice analfabet instituţional cu rădăcini în comunism, Prună o confundă pe Kovesi cu DNA

Fostul preşedinte Traian Băsescu îi atrage atenţia şefei de la Justiţiei, Raluca Prună, să nu o confunde pe Laura Codruţa Kovesi cu DNA, instituţia pe care o conduce aceasta.
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Ca orice analfabet instituţional cu rădăcini educaţionale consolidate în anii comunismului, şi ministrul Justiţiei Raluca Prună confundă persoanele cu instituţiile, a scris fostul preşedinte Traian Băsescu, pe contul său de Facebook, într-o postare intitulată "Prună, să ştii şi tu, Kovesi nu este = DNA".

"Şi atunci nu rămâne decât un lucru simplu: Prună o susţine pe Kovesi, iar eu susţin DNA-ul ca instituţie. Fiecare are abordarea la care îl duce mintea. Dragă Prună, trebuie să înţelegi încă ceva: mai devreme sau mai târziu, Kovesi va pleca. DNA-ul va rămâne.

Şi încă ceva: Doamna Kovesi are pasiunea prezenţei la televiziuni, la fel ca politicienii. Şi atunci de ce supărare că este atacată? Un procuror şef, într-o democraţie normală, apare public de două ori pe an", a precizat Traian Băsescu.

Întrebat de un internaut pe cine vede în locul Laurei Codruţa Kovesi la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fostul preşedinte a dat un răspuns surprinzător.

"În acest moment nu există o soluţie mai bună. Din păcate Kovesi a intrat într-un derapaj din care trebuie readusă pe linia corectă specifică magistraţilor. Şi totuşi, vă aduceţi cumva aminte când aţi votat-o pe doamna Kovesi?", a replicat Traian Băsescu.