Baschet masculin: Jovanovic şi Archie rămân la BC Timişoara

Epoch Times România
28.05.2012

BC Timişoara, finalista ediţiei din acest an a campionatului naţional de baschet masculin, a anunţat că le-a prelungit contractele jucătorilor Zlatko Jovanovic, Dominique Archie şi Dragoş Andrei.

"Continuăm politica anunţată, aceea de a păstra nucleul din sezonul 2011/2012. Archie era şi el pe lista priorităţilor noastre; un jucător american care s-a integrat foarte bine, chiar dacă se află la prima experienţă în Europa. El are o calitate excepţionala în joc, se sacrifică pentru echipă şi nu joacă pentru statistici. Nu ne-a fost uşor să-l păstrăm, dar ne bucurăm să anunţăm că a semnat prelungirea contractului şi va continua cu noi. Ne va ajuta foarte mult, atât în campionat, cât şi în cupele europene, unde vom face un pas înainte, prin participarea în FIBA EuroChallenge", a declarat Leontin Demaio, preşedintele BC Timişoara, pe site-ul oficial al grupării.

Extrema Dominique Archie (24 ani, 199 cm, 93 kg) a sosit pe Bega în august 2011 şi este doar al doilea american din istoria baschetului timişorean, după fundaşul Nicholas Covington, care a fost legitimat în prima jumătate a sezonului 2010/2011.

Şi fundaşul bosniac Zlatko Jovanovic şi-a prelungit cu două sezoane înţelegerea cu BC Timişoara.

"Este un baschetbalist care ne-a ajutat foarte mult în sezonul recent încheiat. Campionatul viitor vrem să fim şi mai puternici, iar pentru aceasta avem nevoie de cei ce au dus greul în acest an", a subliniat Demaio.

Jovanovic (181 cm, 85 kg) s-a născut la 15 ianuarie 1984, la Novi Becej, în Serbia, dar evoluează pentru naţionala Bosniei, pentru că mama sa este originară din această ţară. Aflat la primul sezon în campionatul României, el a avut medii de 16,3 puncte, 2,4 recuperări şi 4,9 pase decisive. Fundaşul formaţiei bănăţene a fost inclus în echipa campionatului, de un prestigios site european de baschet, eurobasket.com. Zlatko seva căsători vara aceasta, nunta fiind programată pentru data de 30 iunie, la Novi Becej.

Un alt jucător care va continua pe Bega este fundaşul Dragoş Andrei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor