Baschet: Agresorul lui Chauncey Hardy rămâne cu pedeapsa de cinci ani închisoare

Epoch Times România
17.04.2012

Agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy, Ionuţ Tănăsoaia, rămâne cu condamnarea de cinci la închisoare, a decis marţi Curtea de Apel Bucureşti (CAB). Sentinţa nu este definitivă şi poate fi contestată cu recurs la instanţa supremă.

Judecătorii CAB l-au condamnat, marţi, pe Ionuţ Tănăsoaia la cinci ani de închisoare pentru infracţiunea de lovituri cauzatoare de moarte şi la un an şi opt luni pentru cea de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, urmând să execute pedeapsa cea mai grea.

Instanţa a admis în parte contestaţia procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, respectiv i-a majorat pedeapsa pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice de la un an la un an şi opt luni de închisoare.

În 22 februarie, Tribunalul Giurgiu l-a condamnat la cinci ani de închisoare pe agresorul baschetbalistului american, care a murit după ce a fost lovit de acesta într-un club din Giurgiu.

În 27 februarie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au comunicat că au atacat cu apel sentinţa penală prin care s-a dispus condamnarea la cinci ani de închisoare cu executare a lui Ionuţ-Adrian Tănăsoaia.

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la aplicarea acestei pedepse instanţa de fond a avut în vedere dispoziţiile din Codul de procedură penală privind recunoaşterea faptei.

"Procurorii au apreciat soluţia ca fiind nelegală, întrucât pedeapsa componentă, de un an închisoare aplicată inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice (prevăzută de art.321 alin.2 Cod penal, ale cărei limite sunt cuprinse între 2 şi 7 ani) este mai mică decât limita minimă a pedepsei prevăzută de lege pentru această infracţiune (în condiţiile în care nu i s-au reţinut circumstanţe atenuante). Totodată, soluţia a fost considerată şi netemeinică, întrucât, faţă de modul în care au fost săvârşite faptele reţinute în sarcina inculpatului Tănăsoaia Ionuţ-Adrian, instanţa putea să aplice, la pedeapsa rezultantă, un spor", se arăta în comunicat.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au dispus, prin rechizitoriu, pe 24 noiembrie 2011, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Ionuţ-Adrian Tănăsoaia, zis "Gipsy-Gypsanu", sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Pe 9 octombrie 2011 inculpatul, aflându-se în discoteca unui club din oraşul Giurgiu, pe fondul consumului de alcool şi al unui conflict spontan, a îmbrâncit şi apoi a lovit puternic cu pumnul în plină figură victima, cetăţean de origine americană, care s-a dezechilibrat şi a fost proiectată cu capul de un plan dur. În urma impactului, baschetbalistul a suferit leziuni traumatice cerebrale foarte grave, care au condus, câteva ore mai târziu, la decesul său, se mai arată în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor