Barnier: UE rămâne unită în privinţa acordului pentru Brexit deja negociat cu Londra

Michel Barnier, negociatorul şef al UE pentru Brexit
Michel Barnier, negociatorul şef al UE pentru Brexit (John Thys/AFP/Getty Images)

Negociatorul şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, a oferit un răspuns de 13 secunde la cererea premierului britanic Theresa May de a renegocia acordul de retragere din bloc încheiat între cele două părţi anul trecut, potrivit Euronews.

“Instituţiile UE rămân unite şi susţin acordul pe care l-am negociat cu Marea Britanie – niciodată împotriva Marii Britanii”, a declarat el reporterilor în Bruxelles, fără a accepta întrebări.

O parte din parlamentarii Partidului Conservator al Theresei May au fost de acord cu opoziţia să blocheze acordul, însă marţi seară au convenit să îl accepta dacă este înlăturat un element crucial privind graniţa nord-irlandeză.

Guvernul irlandez, cu sprijinul UE, a refuzat să cedeze în faţa acestei chestiuni, generând ceea ce pare a fi un impas.

Dacă nu se va ajunge la un acord, s-ar putea ca Marea Britanie să iasă în 29 martie din UE fără niciun fel de aranjamente care să amortizeze impactul separării celor două părţi.

Totodată, parlamentarii britanici au căzut de acord să respingă scenariul “Brexitului fără acord”, însă sunt divizaţi cu privire la cum ar putea obţine ceea ce doresc. De asemenea, ei au ignorat apelurile privind prelungirea perioadei de negociere cu Bruxelles-ul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe