Barna: PNRR-ul României va fi aprobat în septembrie. Primele zeci de milioane vor ajunge în ţară la începutul anului viitor

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Vicepremierul Dan Barna a afirmat, marţi, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) va fi aprobat de Comisia Europeană în septembrie, urmând ca primii bani să ajungă în ţară la începutul anului viitor.

"Lucrurile sunt exact aşa cum e normal să fie. Acum o săptămână, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, colegul meu Cristian Ghinea, a fost la Bruxelles, s-au clarificat marea majoritate a detaliilor care trebuiau lămurite, legate şi de partea de reformă şi de partea de investiţii. În septembrie vom avea aprobat programul. Eu cred că de la începutul anului [...] vor veni primele zeci de milioane în ţară pe proiectele aflate în desfăşurare", a declarat vicepremierul, la TVR 1.

Potrivit acestuia, rectificarea bugetară va pune accent pe trei domenii, cel al transporturilor, cel al sănătăţii precum şi cel al dezvoltării, acestea fiind domeniile care vor primi bani mai mulţi.

"În momentul de faţă, după mulţi ani de zile, România are un buget de investiţii mare, care este şi executat [...]. La această rectificare, cu siguranţă pe zona de infrastructură va fi rectificare pozitivă, adică vor mai fi nişte fonduri alocate pentru Ministerul Transporturilor. Domeniile anunţate de altfel şi de premier pentru care va exista rectificare cu siguranţă sunt: domeniul transporturilor, domeniul sănătăţii şi domeniul dezvoltării, adică investiţiile locale. [...] Sunt 3 ministere la care premierul a anunţat că vor fi alocate fonduri suplimentare la rectificare, tocmai ca dovadă explicită a faptului că investiţiile se şi întâmplă în România şi că acest guvern chiar le face. [...] Miza este ca această coaliţie şi această rectificare să asigure o stabilitate bugetară pentru perioada următoare", a adăugat Barna.

Copreşedintele USR PLUS susţine că rectificarea va fi adoptată în Guvern în săptămâna 16-20 august.

"Săptămâna asta au fost deja discuţii ale ministerelor cu Ministerul Finanţelor. Săptămâna următoare vom vedea o fotografie de ansamblu, cum ar putea să arate şi care va fi suma totală a rectificării, iar în a doua parte a lui august, undeva în 16-20 august, va fi adoptată în Guvern", a precizat vicepremierul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne