Barcelona World, sub semnul întrebării din cauza revendicărilor separatiste (revista presei spaniole)

Epoch Times România
19.09.2013

Noul cod penal va combate pirateria informatică şi cu pedepse cu închisoarea, compania aeriană Finnair recrutează în Spania membri pentru echipajele avioanelor sale, în locul personalului propriu care a declarat grevă, iar proiectul Barcelona World este pus sub semnul întrebării din cauza revendicărilor separatiste, după cum scriu joi cele mai importante cotidiene spaniole.

Noul cod penal va combate actele de piraterie cu pedepse dure cu închisoarea şi îi va viza şi pe administratorii sau proprietarii paginilor web care duc la locaţii unde sunt găzduite sau stocate materiale furate, scrie cotidianul 'El Pais'. Acesta precizează că operatorii de internet şi artiştii se confruntă din cauza unor interese opuse. Pentru prima oară, sunt prevăzute pedepse cu închisoarea pentru paginile de legătură, iar schiţa proiectului de lege a fost oricum nuanţată la presiunile operatorilor de internet, mai notează cotidianul spaniol.

Compania liniilor aeriene finlandeze Finnair recrutează personal pentru echipajele de zbor în Spania, pentru a-şi înlocui angajaţii care fac grevă, dezvăluie cotidianul 'El Mundo'. Cotidianul precizează că această companie a angajat 210 piloţi şi stewardese din Spania, iar după ce vor fi luat parte la cursurile de formare, aceştia vor primi 1.200 de euro doar pentru a fi oricând la dispoziţia liniilor aeriene finlandeze.

'Eurovegasul catalan' va fi pierdut dacă naţionaliştii îşi susţin în continuare revendicările secesioniste. Cotidianul 'ABC' semnalează faptul că organizatorii proiectului Barcelona World, un amplu complex turistic, trag un semnal de alarmă: apartenenţa Cataloniei la UE este o condiţie de bază pentru demararea proiectului.

Cotidianul catalan 'El Periodico' scrie de asemenea despre Barcelona World şi anunţă că organizatorii au cerut parlamentului local catalan să aprobe o lege care să permită captarea de investitori şi sponsori. În plus, conducerea proiectului a anunţat că acesta nu ar putea fi dus la bun sfârşit dacă regiunea Cataloniei rămâne în afară UE, consemnează de asemenea publicaţia menţionată.

Catalonia se află şi pe prima pagină a ediţiei tipărite de joi a cotidianului 'La Vanguardia'. Guvernul regional catalan le taie funcţionarilor pentru al treilea an consecutiv bonusul de Crăciun şi speră să încaseze 1,6 miliarde de euro în plus. Autorităţile pregătesc şi noi impozite pentru a putea menţine nivelul cheltuielilor estimate pentru 2013, mai arată cotidianul 'La Vanguardia'.

Regele Spaniei, Juan Carlos, îşi intensifică activitatea de refacere după operaţia de la şold suferită în urmă cu aproape un an. Deocamdată, monarhul îşi menţine angajamentele oficiale şi ar urma să fie prezent la Summitul iberoamerican care are loc anul acesta în Panama, în 18-19 octombrie, anunţă cotidianul 'La Razon'.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor