Bărbatul acuzat că a provocat un incendiu la Palatul Parlamentului, prins de poliţişti

Barbatul acuzat ca a declansat un incendiu in Palatul Parlamentului
Loredana Diacu
18.09.2024

Bărbatul acuzat că a provocat un incendiu, marţi, în zona de acces a vizitatorilor de la Palatul Parlamentului, a fost prins de poliţişti, luni noaptea, la hotelul Vitan din capitală, unde era cazat.

„Bărbatul în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat în faţa magistraţilor, cu propunere legală”, anunţă Poliţia Capitalei.

Potrivit RTV, individul în vârstă de 55 de ani se numeşte Nicuşor Ochiana şi este din comuna Ştefan cel Mare.

Bărbatul a lucrat mai mulţi ani în Italia şi se afla în vizită în România. El ar mai fi avut probleme cu legea în Italia, unde ar fi condus sub influenţa alcoolului. Se pare că acesta ar suferi de depresie.

El a fost dat în urmărire, după ce marţi, 17 septembrie, ar fi dat foc unui magazin de suveniruri de la intrarea în Parlament, în urma unui conflict spontan cu vânzătoarea. Era o zonă dedicată vizitatorilor. El purta un ghiozdan, acolo unde a avut, cel mai probabil, şi recipientul cu benzină.

Poliţiştii au făcut verificări multiple în unităţi de cazare din Bucureşti şi din judeţele Mehedinţi, Neamţ, Vaslui şi Iaşi, după ce au aflat că acesta a intrat în ţară la sfârşitul lunii august.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor