Banii primiţi de primării de la Ungureanu şi neutilizaţi trebuie restituiţi până vineri

OUG prin care se prevede restituirea banilor primiţi de autorităţile locale din fondul de rezervă şi necheltuiţi a fost publicată marţi seară în Monitorul Oficial, ea prevăzând trei zile lucrătoare pentru ”regularizarea” cu bugetul de stat.
Epoch Times România
09.05.2012

OUG prin care se prevede restituirea banilor primiţi de autorităţile locale din fondul de rezervă şi necheltuiţi a fost publicată marţi seară în Monitorul Oficial, ea prevăzând trei zile lucrătoare pentru ”regularizarea” cu bugetul de stat.

Aceasta înseamnă că termenul privind restituirea banilor este vineri.

Autorităţile locale au la dispoziţie trei zile să restituie la bugetul de stat sumele primite prin HG 255/2012, aprobată de Guvernul Ungureanu, a anunţat marţi ministrul de Finanţe Florin Georgescu, după şedinţa de guvern, precizând că nu se ştie ce sumă va fi astfel recuperată.

”Am adoptat o ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri financiare în domeniul asigurărilor sociale de sănătate şi al finanţelor publice, cu două puncte. În primul rând, în mod legal, am pus în aplicare decizia CCR şi am oprit încasarea acelei cote de asigurări de sănătate pentru cei care au pensiile peste 740 dincolo de limita stabilită de lege. În al doilea rând, am decis recuperarea din conturile autorităţilor locale a sumelor distribuite prin HG 255/ 2012, acea hotărâre prin care s-au alocat din fondul de rezervă bani către autorităţi locale de către fostul Guvern aflat în funcţie”, a declarat premierul Victor Ponta.

Ulterior, ministrul de Finanţe Florin Georgescu a explicat că “prin decizia de azi s-a stabilit ca din sumele alocate către primăriile menţionate prin acea hotărâre de guvern să fie blocate, iar ce a rămas necheltuit se restituie la Guvern pentru a fi distribuit pentru priorităţile acestuia”.

Întrebat despre ce sumă este vorba, Georgescu a răspuns că nu se ştie încă despre câţi bani este vorba.

“Nu ştim sumele acum, pentru că nu ştim ce a făcut fiecare în teritoriu. Acum am stabilit acest lucru, iar într-o zi-două vom vedea rezultatele, prin faptul că se vor întoarce sumele de bani necheltuite, de la autorităţile locale respective”. Autorităţile locale “au la dispoziţie trei zile de la apariţia în Monitorul Oficial a documentului”, să restituie sumele alocate prin HG 255/2012 şi necheltuite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor