Ban Ki-Moon: S-a tras asupra observatorilor ONU în Siria

Preşedintele Ban Ki-Moon a declarat în faţă Adunării generale ONU că au fost trase focuri de armă asupra observatorilor Naţiunilor Unite.
Secretarul general al ONU, Ban Ki moon. (Chris Hondros / Getty Images)
Epoch Times România
07.06.2012

Preşedintele Ban Ki-Moon a declarat în faţă Adunării generale ONU că au fost trase focuri de armă asupra observatorilor Naţiunilor Unite.

Ban-Ki-Moon a calificat masacrul de la Hama drept ”şocant şi barbar”.

Pentru că numărul victimelor nu a fost confirmat, o echipă de observatori ONU a fost trimisă în satele din nord vestul regiunii Hama, dar nu au putut pătrunde în zonă.

Aproximativ 87 de civili au fost omorâţi miercuri de către forţe guvernamentale.

Televiziunea siriană a relatat că satele Qubair şi Maarzaf, situate în nord-vestul regiunii Hama, au fost bombardate de forţele ce asigurau securitatea în zonă.

Majoritatea victimelor din Quibar au fost însă omorâte prin înjunghiere sau împuşcate.

Miliţia pro-guvernamentală -“shabiha”- se face responsabilă de acte de cruzime împotriva femeilor şi copiilor, susţine un activist al opoziţei.

Potrivit acestuia “prea puţini (n.r. - civili) au reuşit să scape. Majoritatea au fost înjunghiaţi. Vieţile răniţilor nu au putut fi salvate, deoarece aceştia sunt foarte săraci. Majoritatea sunt beduini care nu au niciun fel de asistenţă medicală. Singurii martori ai acestui masacru oribil sunt puţini săteni care au putut să fugă".

Reporter Alexandra Profir

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor