Balcanu (Volksbank): Numărul utilizatorilor de internet banking în România este de circa 3 milioane

Epoch Times România
10.10.2012

Numărul utilizatorilor de internet banking în România a ajuns la circa trei milioane şi creşte odată cu penetrarea internetului, a declarat miercuri Marius Balcanu, şef Dezvoltare Servicii Online şi Strategie de Portofoliu.

"Unul din doi români accesează internetul, creşterea fiind accelerată. Numărul de utilizatori de internet banking al Volksbank România a crescut cu peste 25% de la începutul acestui an. Clienţilor de internet banking nu le plac parolele complicate şi nu mai folosesc serviciul dacă şi-au uitat parola din cauză că trebuie să se deplaseze la bancă şi nu au timp", a declarat Balcanu.

Potrivit acestuia, utilizarea serviciilor de internet banking a crescut spectaculos în ultimii ani.

"Mediul online este un canal alternativ căruia îi acordăm din ce în ce mai multă atenţie şi care permite tranzacţionarea şi gestionarea produselor bancare cu costuri minime atât pentru bancă cât şi pentru client", a mai spus Balcanu.

Volksbank a intrat pe piaţa din România în 2000. În prezent, Volksbank România este una din cele mai mari zece bănci de pe piaţa locală, cu active de 4,3 miliarde de euro şi o reţea de 135 de unităţi, extinsă la nivelul întregii ţări.

Începând din 2010, strategia băncii s-a modificat, iar Volksbank România este în curs de repoziţionare ca bancă universală, care acordă egală atenţie activităţilor de economisire, cât şi celor de creditare şi se adresează atât clienţilor companii, cât şi clienţilor persoane fizice. Începând din octombrie 2011, controlul asupra Volksbank România a fost transferat către vehiculul VBI Beteiligungs GmbH.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor