Bahrainul plăteşte 2,6 milioane de dolari pentru decesele din timpul revoltei

Bahrainul va oferi despăgubiri în valoare totală de 2,6 milioane de dolari unor familii, ca urmare a morţii rudelor lor, anul trecut, în timpul protestelor numite "Primăvara arabă" care au avut loc în mica naţiune insulară.
Doctorii din Bahrain Ghasan Daif (D), împreună cu soţia sa Zahra Al-Samak (2D) şi colega lor Fatima Haji reacţionează după hotărârea tribunalului în Abu Qua'a, Manama 14 iunie 2012. (Mohammed al-Shaikh / AFP / GettyImages)
Alex Johnston
27.06.2012

Bahrainul va oferi despăgubiri în valoare totală de 2,6 milioane de dolari unor familii, ca urmare a morţii rudelor lor, anul trecut, în timpul protestelor numite "Primăvara arabă" care au avut loc în mica naţiune insulară.

Plăţile, care însumează în medie 153,000 de dolari pentru fiecare caz în parte, sunt oferite în baza unui raport independent de investigaţie, emis de o comisie anul trecut, potrivit unei declaraţii din Regatul Bahrain. Acesta nu a precizat care familii vor primi banii.

"Iniţiativa are drept scop oferirea unor beneficii pentru familiile persoanei decedate, pentru cei care au suferit leziuni fizice, precum şi pentru orice alte cazuri considerate adecvate de Ministerul Justiţiei", se arată în declaraţie.

În acelaşi timp, Bahrainul a acuzat de crimă trei ofiţeri de poliţie, care au fost implicaţi în împuşcarea mortală a demonstranţilor, în timpul protestelor de anul trecut.

Înalta Curte a emis "acuzaţii împotriva a trei poliţişti, iniţial acuzaţi de omucidere... într-un caz ce a implicat trei persoane, în februarie şi martie 2011," a declarat Autoritatea pentru Informaţii din Bahrain în două mesaje de pe Twitter, marţi.

Aproximativ 50 de persoane au fost ucise atunci când violenţa a erupt, în timpul protestelor de stradă din cadrul tulburărilor de anul trecut. Au avut loc proteste zilnice timp de câteva luni, în special şiiţii demonstrând împotriva monarhiei sunnite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor