Bacteria EColi, care a dus la moartea a trei bebeluşi, descoperită în brânza de vaci de la Lactate Brădet din Curtea de Argeş

În urma verificărilor, ANSVSA a descoperit Escherichia Coli, serogrupul O 26, în brânza de vaci produsă de o firmă argeşeană. Produsul se vinde în hipermarketurile Auchan Piteşti şi Bucureşti, precum şi în magazinele Profi şi Metro.
Achim Irimescu(MADR)
Achim Irimescu(MADR) (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anunţat, luni, pe fundalul îmbolnăvirii a zeci de copii, că bacteria E.coli care a dus la moartea a trei bebeluşi din judeţul Argeş a fost depistată în brânza de vaci de la Lactate Brădet din Curtea de Argeş, relatează B1 TV.

În urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au găsit E-coli în probele de brânză de la Lactate Brădet din Curtea de Argeş, care comercializează şi produse tradiţionale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de brânză proaspătă de vaci. De asemenea, în judeţul Bacău inspectorii au găsit într-un frigider carne de pasăre recoltată dintr-o gospodărie personală', a explicat Irimescu.

Produsele Brădet sunt puse în comerţ la hipermarketurile Auchan Piteşti şi Bucureşti, precum şi în magazinele Profi şi Metro, arată sursa citată.

Potrivit ANSVSA, au fost recepţionate 337 de eşantioane din probe prelevate din alimentele indicate de Ministerul Sănătăţii, respectiv: lactate - lapte de vacă, iaurt, brânză de vaci (produse finite, materii prime), produse de carne - carne de vită şi carne de pui, fructe şi legume, achiziţionate atât din comerţ, din gospodăria proprie cât şi de la persoane particulare.

Dintre cele 194 de eşantioane analizate de ANSVSA până în prezent, a fost depistată prezenţa Escherichia Coli, serogrupul O 26, la:

- probă de pui (spate cu gât) recoltat din frigiderul uneia dintre persoanele (aparţinător) implicate în ancheta Ministerului Sănătăţii. Carnea provenea de la păsări din gospodăria persoanei respective (judeţul Bacău).

- probe prelevate dintr-un lot de 25 de kg brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din judeţul Argeş.

"În urma confirmării prezenţei bacteriei, inspectorii DSVSA s-au deplasat la sediul unităţii, pentru verificări. Datele rezultate în urma verificărilor arată că lotul respectiv de brânză a fost de 25 de kg, produsă în data 22.02.2016, cantitate care nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare".

Reaminitm că trei bebeluşi au murit iar alţi zeci au ajuns în spitale, infectaţi cu EColi. În prezent, la spitalul Marie Curie din Bucureşti mai sunt internaţi şase bebeluşi cu sindrom hemolitic-uremic, iar la Piteşti sunt internaţi 50 de copii cu probleme digestive

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne