Bacşişul ar putea fi inclus pe nota de plată la restaurante

.
. (Epoch Times România)

Bacşişul ar putea fi menţionat pe nota de plată la restaurante, dacă se va aproba propunerea făcută de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) către Ministerul de Finanţe.

Ideea este agreată numai de o parte dintre proprietarii localurilor, care cred că vor avea un control mai bun asupra veniturilor.

"ANAT şi FAPT cer Ministerului Finanţelor legalizarea bacşişului în restaurante. Asta înseamnă că scot la alb şi bacşişul chelnerului, care astfel va fi declarat şi fiscalizat", a declarat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi al Federaţiei Asociaţiilor Patronatelor din Turism (FAPT).

Măsura va ajuta statul să colecteze mai multe taxe şi impozite şi a fost adoptată deja în mai multe state, printre care SUA, unde bacşişul e fiscalizat.

Unii patroni de restaurante cred că această măsură nu ar fi privită cu ochi buni de clienţi şi va avea consecinţe negative asupra vânzărilor. "Nu cred că este o soluţie bună, pentru că se încarcă nota de plată a clientului. Este neplăcut pentru client să-l obligi să lase ceva în plus. Nu toţi clienţii lasă bacşiş" , a afirmat Cătălin Mahu, proprietarul lanţului de restaurante La Mama.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură