Bucureştiul, în topul celor mai ieftine oraşe pentru călătoriile cu rucsacul în spate

Zona turistică Khao San Road în Bangkok
Zona turistică Khao San Road în Bangkok (Saeed Khan / AFP / Getty Images)
Ioana Statescu
07.11.2012

Bucureştiul ocupă locul al treilea într-un clasament al celor mai ieftine oraşe din Europa, pentru călătorii de tip "backpacking", informează b365.ro.

Backpacking este o modalitate ieftină de a călători, care se adresează turiştilor care preferă rucsacul în locul trolerelor, care folosesc ca mijloc de deplasare transportul în comun şi care aleg să se cazeze în locuri ieftine, cum ar fi hostelurile.

Potrivit acestui clasament, doar Cracovia şi Sofia sunt mai ieftine decât capitala României, în ceea ce priveşte călătoriile de tip backpacking. Bucureştiul este urmat în top de Varşovia, Belgrad, Kiev, Wroclaw, Minsk, Budapesta şi St. Petersburg.

Clasamentul a fost realizat de Numbeo, cea mai mare bază de date online cu privire la costurile de călătorie în întreaga lume. De doi ani, Numbeo realizează patru clasamente ale oraşelor, în funcţie de preţurile hotelurilor ieftine şi medii şi de costurile pe care trebuie să le suporte zilnic un turist cu buget mediu şi unul cu buget minim.

Cele patru clasamente sunt stabilite în baza unui indice calculat în raport cu oraşul New York, oraş care reprezintă 100%. Mai exact, calcularea indicelui de cost al călătoriei backpacking ţine cont de preţurile din oraşele vizate, în comparaţie cu aceleaşi preţuri în New York.

Preţurile luate în considerare sunt: costul minim al unei nopţi la un hotel de o stea sau două, o masă la McDonalds sau un fast-food similar, o masă la un restaurant ieftin, o sticlă de Coca-Cola, Pepsi sau o sticlă de apă, o bere şi patru bilete de o călătorie cu mijloacele de transport public.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor