Avioane de luptă israeliene lovesc ţinte în apropierea unui aeroport sirian

Conform unor rapoarte, Israelul a desfăşurat miercuri dimineaţă un atac asupra unor ţinte localizate în apropierea aeroportului din Damasc.
Avioane de luptă israeliene.
Avioane de luptă israeliene. (Captură Foto)
Andrei Popescu
12.11.2015

Avioane de luptă israeliene au lovit mai multe ţinte în apropierea aeroportului internaţional din capitala Damasc, a declarat mass media siriană.

Rapoartele media au susţinut că atacul a avut loc miercuri dimineaţă.

Nu au existat comentarii imediate din partea guvernului sirian asupra acestui incident.

În luna octombrie, armata israeliană a lansat mai multe atacuri de artilerie împotriva posturilor armatei siriene din Înălţimile Golan.

Guvernul preşedintelui Bashar al-Assad susţine că Israelul şi aliaţii săi occidentali şi regionali ajută grupurile rebele care operează în interiorul Siriei.

Armata siriană a capturat în repetate rânduri cantităţi uriaşe de arme şi echipamente militare avansate produse în Israel de la militanţii sirieni ce sunt susţinuţi de diverse ţări străine.

În timpul celor peste 4 ani de război sirian, regimul din Tel Aviv a susţinut grupurile militante care luptă împotriva guvernului Assad.

Mai mult, rapoartele susţin că Israelul a înfiinţat spitale mobile în partea siriană a Înălţimilor Golan pentru a trata militanţii răniţi.

În luna iunie, localnicii din Golan au interceptat un vehicul israelian care transporta doi membri ai grupului terorist Frontul al-Nusra pe drumul dintre Muntele al-Sheikh şi satul Majdal Shams.

Războiul civil din Siria a început în 2011 ca o revoltă populară împotriva guvernului Assad, dar ulterior s-a transformat într-un conflict între mai multe tabere care a implicat armata guvernamentală, forţele opoziţiei, militanţii Statului Islamic, luptători kurzi şi alte grupuri rebele. După mai mult de 4 ani de lupte şi vărsare de sânge, peste 250.000 de oameni au murit şi milioane de oameni au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele şi să se refugieze în alte zone din ţară sau în alte ţări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor