Autorităţile R. Moldova vor compensa majorările tarifelor la gaz şi energie termică

(europaliberă.org)

Deputatul PAS Dan Perciun a anunţat luni, 15 noiembrie, înregistrarea proiectului de lege care prevede compensarea în factură a majorării tarifelor la gaz şi energie termică.

Astfel, acesta menţionează că Parlamentul R. Moldova va vota proiectul în primă lectură săptămâna aceasta şi în lectură finală până la sfârşitul lunii.

În cazul gazului, statul va compensa: 67% din majorarea tarifului pentru primii 50 de m³; 50% din majorarea tarifului pentru următorii 100 de m3.

În cazul energiei termice, statul va compensa: 67% din majorarea la prima gigacalorie.

Deputatul majorităţii parlamentare susţine că vor beneficia de ajutor toţi utilizatorii de gaz şi energie termică, indiferent dacă au contracte individuale sau prin asociaţii de locatari.

Tariful pentru un metru cub de gaze în R. Moldova a fost majorat recent de ANRE de la 4,6 lei la 10,26 lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe