Auto-MP al Malayeziei: Lui Button îi e teamă de ploaie, Alonso speră un potop

Pilotul britanic Jenson Button (McLaren) (Clive Mason/Getty Images)
Epoch Times România
22.03.2012

Pilotul britanic Jenson Button (McLaren), câştigător al primei curse de Formula 1, în Australia, se teme că MP al Malayeziei de duminică ar putea fi perturbat de ploi, în timp ce spaniolul Fernando Alonso (Ferrari) speră că un potop i-ar permite să se plaseze pe locurile fruntaşe.

Cei doi campioni mondiali s-au impus deja pe circuitul de la Sepang, foarte apreciat atât de Button şi Alonso cât şi de ceilalţi piloţi.

"Este un circuit foarte diferit de cel de săptămâna trecută de la Melbourne, foarte rapid, foarte plăcut în comparaţie cu un circuit stradal, dar este genul de locaţie unde nu se ştie niciodată ce se va întâmpla din punct de vedere al vremii. Aici nu e doar o ploaie, e un potop. Dacă va ploua sper să putem continua cursa, pentru că este un supercircuit", a declarat Button cu prilejul unei conferinţe de presă.

Button a câştigat la Sepang în 2009, o cursă întreruptă prematur de ploaia abundentă în turul 32 şi când punctele primite de primii 10 clasaţi au fost înjumătăţite.

Alonso, locul 5 la MP al Australiei, mizează însă pe ploaie pentru a-şi spori şansele, monopostul său Ferrari nefiind încă la nivelul unui Red Bull sau McLaren. "Aici, dacă avem o cursă normală, risc să fiu mult mai jos decât la Melbourne. Dacă avem o cursă nebună, din cauza ploii sau altui lucru, putem termina mai în faţă. Ador să pilotez aici, este tehnic şi interesant acest circuit. Este traseul unde am obţinut primul meu pole position (2003) şi unde am câştigat de 2 ori (2005, 2007)", a declarat Alonso.

Spaniolul a reamintit că va fi o cursă cu amintiri dureroase, pentru că aici şi-a pierdut viaţa motardul italian Marco Simoncelli în octombrie 2011, într-o cursă de MotoGP. "Nu a fost încă nimic prevăzut, dar toţi italienii de la Ferrari vor merge la virajul 11 pentru a-i aduce un omagiu", a adăugat Alonso.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor