Auto-F1: Pneuri medium şi hard pentru MP al Malayeziei

Pirelli, unicul furnizor de pneuri pentru Formula 1, a anunţat compoziţii medium şi hard pentru Marele Premiu al Malayeziei, programat duminică 25 martie pe circuitul de la Sepang, a doua cursă a sezonului.
Epoch Times România
20.03.2012

Pirelli, unicul furnizor de pneuri pentru Formula 1, a anunţat compoziţii medium şi hard pentru Marele Premiu al Malayeziei, programat duminică 25 martie pe circuitul de la Sepang, a doua cursă a sezonului.

Circuitul malayezian este caracterizat de o suprafaţă abrazivă care solicită cauciucurile ce trebuie să reziste forcingului pe două linii drepte, dar şi pe câteva ace de păr care testează tracţiunea, se arată într-un comunicat al Pirelli.

Aceste cerinţe extreme fac din Sepang terenul ideal pentru pneul P Zero Argintiu, ale cărui caracteristici intrinseci sunt anduranţa şi performanţa. Concomitent cu pneul hard P Zero Argintiu, pneul de compoziţie medie P Zero Alb a fost de asemenea nominalizat pentru Malayezia.

"Etapa din Malayezia este una dintre cele mai solicitante din acest sezon şi aceasta din cauza pistei şi a vremii. Ne aşteptăm la temperaturi în jurul a 50 de grade Celsius şi o diferenţă de performanţă similară între cele două compoziţii nominalizate, aşa cum am văzut şi în Australia. Scopul nostru este de a păstra această diferenţă la mai puţin de o secundă - deşi este o mare diferenţă între compoziţiile soft şi hard pe care noi le-am ales pentru cursă. Malayezia este un circuit bun din punctul de vedere al manevrelor de depăşire şi asta ar trebui să se potrivească bine cu caracteristicele pneurilor noastre P Zero, care au fost special concepute pentru a facilita depăşirile prin obţinerea unei degradări controlabile. Strategia va fi de altfel foarte importantă, în special când va veni momentul păstrării performanţelor pneurilor la începutul fiecărui schimb. Anul trecut lupta pentru locurile pe podium s-a dat până în ultimul tur, iar obiectivul nostru este să avem curse câ

t mai strânse, în nota celei pe care am vazut-o în Australia", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului Pirelli Motorsport.

Circuitul de la Sepang are 5,543 km lungime şi va fi parcurs de 56 de ori, ceea ce înseamnă un total de 310,408 km. Circuitul a fost inaugurat în 1999 pe un teren care înainte fusese junglă.

Anul trecut, Pirelli a nominalizat compoziţia hard împreună cu cea soft, rezultând o diferenţă de aproape 1,2 secunde pe tur între cele două pneuri. Anul acesta diferenţele ar trebui să fie mult mai mici, la mai puţin de o secundă pe tur.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor