Auto - F1: Incendiu la boxa echipei Williams - 31 de răniţi

(SRDJAN SUKI / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
14.05.2012

Un număr de 31 de persoane au fost rănite, iar 7 au fost spitalizate, după incendiul care a avut loc duminică la boxa echipei Williams, după ce pilotul acesteia, venezueleanul Pastor Maldonado, a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei, transmite AP.

 

Federaţia Internaţională a Automobilului (FIA) a precizat că 31 de persoane au fost tratate de staff-ul medical pe la circuitul Catalunya, iar 7 oameni au fost transportaţi la spitale, pentru diferite tratamente. Conform guvernului regional al Cataloniei, o persoană a fost transportată aerian la spital cu arsuri serioase, în timp ce restul au fost tratate pentru inhalarea de fum.

Williams a confirmat că incendiul a fost cauzat de o scurgere de combustibil, iar patru membri ai staff-ului său au fost trataţi pentru răni suferite în incident, trei fiind internate în spital.

O altă echipă de Formula 1, Caterham, a precizat că patru dintre membrii săi au fost printre cei trataţi la centrul medicale al circuitului Catalunya.

Focul a izbucnit la scurt timp după ce Maldonado şi echipa au făcut tradiţionala fotografie a victoriei, în faţa garajului, iar membri de la toate echipele au sărit pentru stingerea incendiului.

FIA investighează incidentul, împreună cu autorităţile spaniole.

Monopostul lui Bruno Senna a ars în incendiu, dar monopostul lui Maldonado, aflat în apropierea podiumului, a scăpat.

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor