Clubul Dinamo Bucureşti aniversează 64 de ani de existenţă

(photos.com)
Epoch Times România
14.05.2012

Clubul Dinamo Bucureşti împlineşte luni 64 de ani de la înfiinţare, actul de naştere al grupării fiind semnat într-o clădire din strada Lipscani, pe 14 mai 1948.

 

Din anul 1951, clubul îşi are sediul în Şoseaua Ştefan cel Mare, iar numele său provine din vechiul cuvânt grecesc "dinamikos" care înseamnă "mişcare".

Dinamo este unul dintre cele mai importante cluburi româneşti din istorie, numai la Jocurile Olimpice, sportivii dinamovişti aducând ţării noastre 122 medalii. dintre care 35 de aur, alături de peste 1300 de medalii la campionatele mondiale şi europene.

"Aniversarea a 64 de ani de la înfiinţarea CS Dinamo Bucureşti reprezintă, în primul rând, un prilej de omagiere a tuturor celor care, din 14 mai 1948 şi până în prezent, au ridicat şi consolidat numele şi renumele Clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare. Totodată, acest moment aniversar constituie şi un bun prilej de a reflecta asupra unor teme fundamentale privind viitorul sportului în ţara noastră. Se pare că provocările prezentului în sportul de înaltă performanţă, sunt atât de presante şi importante încât de multe ori suntem obligaţi să formulăm un răspuns înainte să ne confruntam cu problemele unui viitor care stă mai ales sub semnul incertitudinii", afirmă Elisabeta Lipă, preşedinta CS Dinamo, pe site-ul oficial al grupării.

Lipă subliniază că "viitorul sportului înseamnă şi asigurarea suportului material şi logistic necesar susţinerii activităţilor sportive de performanţă, suport care la Dinamo se materializează prin cele mai ample lucrări de renovare şi reamenajare care s-au realizat vreodată în Parcul Sportiv din Ştefan cel Mare. Lucrările de consolidare şi reamenajare ale Pavilionului Administrativ, renovarea bazinului de înot, construcţia unui nou bazin de înot, acoperit, renovarea sălii de gimnastică şi a celei de lupte, construcţia noii săli polivalente ... toate sunt demersuri concrete pe care Clubul Dinamo Bucureşti le întreprinde în sprijinul sportului de performanţă românesc. Şi mă refer la tot sportul românesc, pentru că Dinamo este principalul furnizor al performanţei sportive în România, iar în curtea noastră au crescut şi cresc campionii europeni, mondiali şi olimpici ai ţării noastre".

Multipla campioană olimpică speră ca la aniversarea jubiliară a 65 de ani, din 14 mai 2013, clubul Dinamo să deschidă "porţile unui complex sportiv înnoit şi adus la standarde corespunzătoare, gata să găzduiască pregătirea sportivilor de performanţă şi organizarea de competiţii de orice nivel".

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor