Bădulescu, făcut "knock-out" în instanţă de un cunoscut protestatar. E obligat acum să-i plătească daune morale

Cristian Mihai Dide si Aurelian Badulescu in emisiune la B1 TV
Cristian Mihai Dide si Aurelian Badulescu in emisiune la B1 TV (Captura Video)

Protestatarul Cristian Mihai Dide a câştigat, pe fond, procesul intentat fostului viceprimar PSD Aurelian Bădulescu - actualmente consilier general din partea PSD. Dide l-a acţionat pe Bădulescu în instanţă după ce, înainte de protestul Diasporei din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei (protest spulberat cu violenţă de jandarmi), viceprimarul l-a insultat în repetate rânduri pe Dide într-o emisiune la B1 TV.

Concret, Bădulescu l-a făcut pe Dide cerşetor, acuzându-l că trăieşte din donaţii, pe care el le-a numit "cerşetorie". În contextul în care Cristian Mihai Dide a solicitat, în câteva rânduri, donaţii pentru a achiziţiona materiale/recuzita pentru proteste şi pentru a plăti amenzi, social-democratul a susţinut că acesta trăieşte din cerşetorie.

Bădulescu l-a mai catalogat pe Dide "pervers" şi "anarhist".

“Nu fi pervers mic, te rog, frumos, pervers mic ce eşti, nu îmi pune vorbe în gură, Dide, donatorule, cerşetorule, taci!”, i s-a adresat la un moment dat Bădulescu protestatarului.

“M..e Cristi Dide”, a continuat viceprimarul, vizibil încântat de ceea ce spune.

„Tu nu eşti în toate minţile, tu eşti tulburat!”, a adăugat apoi Bădulescu, după ce Dide l-a întrebat dacă a semnat iniţiativa Fără Penali în Funcţii Publice.

În consecinţă, Cristian Mihai Dide i-a cerut lui Bădulescu 10.000 de lei daune morale iar judecătorii i-au admis cererea. În plus, Bădulescu va trebui să plătească şi 2.105 lei cheltuieli de judecată. Protestatarul a mai solicitat ca sentinţa să fie publicată la B1 TV, pe Facebook şi pe site-ul Primăriei, dar această cerere nu i-a fost admisă. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

"Soluţia pe scurt: Admite în parte acţiunea formulată. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 10.000 de lei, cu titlu de reparare a prejudiciului moral cauzat prin atingerile aduse dreptului la demnitate şi onoare. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 2.105 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, constând în taxa judiciară de timbru şi onorariul de avocat. Respinge în rest cererea de chemare în judecată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Pronunţată astăzi, 24.11.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei", se arată în soluţia pe scurt pronunţată de judecători.

"Îl înţeleg pe domnul Bădulescu. Este foarte uşor 'să te pierzi cu Firea', atunci când o ai la Primăria Capitalei. Mă amuză foarte tare şi acum când mă uit la cele 20 de minute cu fostul viceprimar al Capitalei, cum a fost el trimis de PSD să discrediteze mişcarea de protest din 10 august 2018. Pe tot parcursul emisiunii a încercat să mă facă să îmi pierd cumpătul, în speranţa că aşa vor putea justifica intervenţia ce urma să aibă loc ziua următoare în Piaţa Victoriei. Nu le-a ieşit. PSD a crezut că eu voi încurca strada cu studioul tv şi voi începe să urlu la el aşa cum fac la orice protest, că de aceea este protest, să urli, şi de aceea este emisiune TV, să discuţi civilizat.

Oricum! L-am ascultat pe domnul Bădulescu, am pus mâna la muncă, m-am apucat să lucrez cu un avocat la cererea de chemare în judecată pentru a-mi apăra drepturile. Cu toate că domnul Bădulescu prin prisma profesiei pe care o are, avocat, ar trebui să ştie că apărarea drepturilor este o muncă în sine, pe tot parcursul emisiunii a catalogat drept cerşetorie strângerile de fonduri pe care asociaţia Evoluţie în Instituţie le face pentru a apăra drepturile celor abuzaţi de poliţiştii şi jandarmii ce au o atitudine ca a domnului Bădulescu. Este trist că bucureştenii au acceptat 8 ani un astfel de viceprimar", a declarat Cristian Mihai Dide, pentru Epoch Times.

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video cu emisiunea în urma căreia Dide s-a adresat instanţei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne