Atletism: Kenyanul Toniok a câştigat al 2-lea maraton internaţional de la Ierusalim

Epoch Times România
17.03.2012

Circa 15.000 de alergători au participat vineri, la Ierusalim, la cel de-al doilea maraton internaţional, desfăşurat în frig, vânt şi ploaie şi sub o înaltă securitate.

Victoria a revenit kenyanului David Toniok, cronometrat pe clasica distanţă de 42,195 km în 2h19min52sec. El a fost urmat de etiopianul Gudeta Biratu şi de un alt kenyan, John Mutai, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

La feminin s-a impus etiopiana Mihriet Anamo, în 2h48min38sec, în faţa rusoaicei Kamila Hanipova şi a belarusei Alena Vintiskaia.

Circa 1.500 de sportivi veniţi din circa 50 de ţări şi 4.000 de soldaţi au alegat în această cursă, au precizat organizatorii evenimentului care cuprinde un maraton, un semi-maraton şi două curse mai scurte. Mulţi dintre ei au alergat cu picioarele goale, alţii deghizaţi, într-o atmosferă prietenească.

"Am făcut 12 maratoane la New York, însă nu are nimic de-a face cu cel de aici. Oamenii mi-au spus cât de dure sunt colinele (Ierusalimului) şi ele chiar sunt", a mărturisit pentru AFP Jerry, un american în vârstă de 65 ani.

Situat la 800 m altitudine, Oraşul Sfânt este celebru pentru cele şapte coline ale sale, între care Muntele Măslinilor, cu pante foarte abrupte.

Anul trecut, prima ediţie a maratonului a suscitat unele critici, mai ales din partea consilierilor municipali de opoziţie, deoarece parcursul trecea prin Ierusalimul de Est, sector ocupat şi anexat de Israel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor