Atletism - JO 2012: Campionul european în sală la 1.500 m nu va fi prezent la Londra

Epoch Times România
09.07.2012

Atletul spaniol Manuel Olmedo, campionul mondial en titre la 1.500 m indoor, nu va participa la Jocurile Olimpice de la Londra, din cauza formei slabe pe care o traversează.

Olmedo a făcut acest anunţ după ce s-a clasat doar pe locul 12 în proba de 800 din cadrul reuniunii atletice de la Madrid, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute. El a decis să renunţe la JO 2012, chiar dacă a realizat baremul olimpic atât la 800 m, cât şi la 1.500 m.

"Este imposibil ca lucrurile se se îmbunătăţească pentru mine, aşa că exclud total posibilitatea de a merge la Jocuri... Picioarele şi mintea nu mai funcţionează aşa cum trebuie. Am comunicat situaţia Federaţiei spaniole", a declarat Olmedo după cursa din capitala Spaniei.

Sportivul a acuzat unele probleme în zona inghinală, însă consideră că acestea "nu sunt suficiente" pentru a explica forma sa slabă.

"Trebuie să vedem la nivel analitic ceea ce mi se întâmplă, deoarece probleme inghinale nu sunt suficiente pentru a explica această situaţie. Astăzi fost un chin să închei cursa. Nu am vrut să abandonez, ca la Europenele de la Helsinki, însă a fost un supliciu", a adăugat atletul iberic, clasat pe locul 4 la Campionatele Mondiale de la Daegu (2011) în proba de 1.500 m.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor