Fotbal - JO 2012: Uruguayul merge la Londra pentru a cuceri medalia de aur, anunţă Cavani

Uruguayanul Edinson Cavani. (ROBERTO SALOMONE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
06.07.2012

Atacantul uruguayan Edinson Cavani afirmă să selecţionata ţării sale care va participa la turneul olimpic de fotbal din cadrul JO 2012 merge la Londra cu gândul la câştigarea medaliei de aur.

Cavani, golgheterul echipei italiene Napoli, îi va avea colegi în echipă olimpică a Uruguayului pe Luis Suarez, atacantul lui FC Liverpool, şi Egidio Arevaldo Rios, care a semnat recent cu Palermo, cei trei fiind jucătorii cu vârsta de peste 23 de ani din naţionala "Celeste".

"Mergem la Londra cu tot entuziasmul pentru a câştiga o medalie, poate chiar pe cea de aur, dacă va fi posibil", a declarat "El Matador" Cavani, adăugând că este "o adevărată mândrie" să facă parte din lotul pentru Londra 2012, o ocazie pentru ţara sa de a participa din nou, după foarte mulţi ani, la Jocurile Olimpice.

Uruguayul nu a mai fost prezent la un turneu olimpic de fotbal de 84 ani, după ce a câştigat medaliile de aur la Jocurile de la Paris (1924) şi Amsterdam (1928).

Conducerea Comitetului Olimpic Uruguayan urmează să stabilească, în cursul săptămânii viitoare, cineva fi purtătorul de drapel al delegaţiei Uruguayului, pe 27 iulie, la ceremonia de deschidere a JO 2012.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor