Tenis: Horia Tecău, onorat să fie portdrapelul României la ceremonia de deschidere a JO 2012

Tenismanul român Horia Tecău. (Mike Ehrmann / Getty Images)
Epoch Times România
05.07.2012

Tenismanul român Horia Tecău s-a declarat onorat să poarte drapelul României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Londra, pe 27 iulie.

"Am primit vestea la Londra, unde particip la turneul de Grand Slam de la Wimbledon. Pentru mine este un sentiment minunat. Sunt onorat să fiu portdrapelul ţării mele. Cu drapelul în mâini, ştiu că îi voi avea alături pe toţi românii. Asta mă face să fiu mai puternic şi, de ce nu, să încerc să aduc o medalie României", afirmă Tecău.

"Pentru mine, Londra este un loc cu o semnificaţie deosebita. Am jucat două finale la Wimbledon şi vreau să câştig în acest an. Acum sunt concentrat la următorul joc, din sferturile de finală. Vreau să devin campion la Wimbledon şi să port drapelul României pe Stadionul Olimpic. Totul este încă un vis, dar sunt foarte aproape să îl transform în realitate", a mai spus tenismanul român.

Horia Tecău va purta drapelul ţării sale, la fel cum o vor face alţi jucători celebri din lumea tenisului. Astfel, Roger Federer a fost ales să defileze în fruntea delegaţiei Elveţiei, Novak Djokovic va fi portdrapelul Serbiei, iar Rafael Nadal al Spaniei, în timp ce Maria Şarapova va purta steagul Rusiei.

Joi, la Wimbledon, Tecău va evoluat alături de coechipierul său, suedezul Robert Lindstedt, în sferturile de finală ale probei masculine de dublu, împotriva perechii Daniele Bracciali (Italia)(Julian Knowle (Austria).

Tecău a fost desemnat marţi de Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român să fie portdrapelul României la ceremonia de deschidere al JO 2012.

Horia Tecău (27 de ani) este numărul 11 în lume în clasamentul ATP la dublu şi va evolua la Olimpiadă în proba de dublu masculin, alături de Adrian Ungur, şi, eventual, la dublu mixt, cu una din cele patru românce calificate.

Horia are 11 turnee câştigate la dublu în carieră, dintre care opt alături de Lindstedt (2012 - Bucureşti şi s-Hertogenbosch, 2011 - Bastad, Casablanca, 2010 - New Haven, Bastad, s-Hertogenbosch şi Casablanca). Horia a mai câştigat în 2011 alături de Victor Hănescu (Acapulco) şi belgianul Dick Norman (Zagreb), iar în 2010 alături de Marcus Daniell (Auckland). Horia a ieşit câştigător anul acesta şi în proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek Sands).

Horia Tecău pierdut şi zece finale la dublu: în 2012 la Rotterdam şi Madrid, 2011 la Beijing, Washington, Wimbledon, s-Hertogenbosch, Brisbane, 2010 la Wimbledon, toate alături de Lindstedt, şi în 2009 la Stuttgart (alături de Hănescu) şi la Kitzbuehel (pereche cu Andrei Pavel).

La ediţia precedentă a Jocurilor Olimpice, în 2008, la Beijing, drapelul României la ceremonia de deschidere a fost purtat de handbalista Valeria Beşe, după ce canotoarea Elisabeta Lipă l-a purtat în 2000 (Sydney) şi 2004 (Atena). Kaiacistul Aurel Vernescu este un recordman pentru România, fiind de trei ori consecutiv purtător de drapel, la ediţiile 1964, 1968 şi 1972.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor