Atac cu maşină capcană zguduie estul Turciei. Cel puţin nouă răniţi

Explozia unei maşini capcană în oraşul turcesc Ovacik, în provincia estică Tunceli, s-a soldat cu rănirea câtorva persoane.
Locul exploziei unei maşini capcană în oraşul turcesc Ovacik, 13 iunie 2016.
Locul exploziei unei maşini capcană în oraşul turcesc Ovacik, 13 iunie 2016. (Capcană Foto)

Primele rapoarte au susţinut că 9 persoane, inclusiv un ofiţer de poliţie, au fost rănite în explozia de luni, care a avut loc în apropierea unui complex de locuinţe destinate unor funcţionari civili care îşi desfăşoară activitatea la un tribunal din localitate.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 13:30, au declarat surse ale poliţiei. Trei dintre persoanele rănite se află în stare critică.

Nu a existat o asumare imediată a responsabilităţii pentru acest incident, dar oficialii turci de regulă învinuiesc militanţii afiliaţi la Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) pentru astfel de atacuri.

Turcia a fost zguduită de o serie de atacuri cu bombă în acest an, inclusiv două în zonele turistice ale Istanbulului pentru care au fost învinuiţi militanţii Statului Islamic şi două atacuri cu maşină capcană în Ankara, care au fost revendicate de PKK.

Săptămâna trecută, guvernul turc a declarat că PKK este responsabil pentru explozia unei bombe ce a zguduit un district central din oraşul Istanbul, în apropierea unei staţii de autobuz, şi care s-a soldat cu 11 morţi şi 36 de răniţi.

Atacurile de acest gen în inima Turciei, împreună cu răcirea relaţiilor cu Rusia, au avut un efect negativ asupra industriei turismului. Conform Ministerului turc al Turismului, aproximativ 1,75 milioane de străini au sosit în Turcia în acest an în luna aprilie, o scădere cu peste 28% faţă de luna aprilie a anului trecut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe