Atac asupra unei moschei din Egipt, soldat cu peste 230 de morţi

O parte din victimele unui atac sângeros desfăşurat asupra unei moscheei din Peninsula Sinai, Egipt, 24 noiembrie 2017.
O parte din victimele unui atac sângeros desfăşurat asupra unei moscheei din Peninsula Sinai, Egipt, 24 noiembrie 2017. (STRINGER/AFP/Getty Images)

Mass media egipteană de stat raportează că cel puţin 235 de persoane au fost ucise şi peste 130 rănite după ce un grup de militanţi au atacat vineri o moschee în nordul Peninsulei Sinai cu o bombă şi arme de foc.

Atacul a avut loc în oraşul Bir al-Abd, situat la aproximativ 40 km de capitala provincială El-Arish şi a fost urmat de încă două atacuri cu arme uşoare - primul împotriva supravieţuitorilor şi al doilea asupra ambulanţelor care îi transportau.

Guvernul a declarat trei zile de doliu.

Televiziunea de stat a raportat că preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi a convocat o întâlnire de urgenţă la scurt timp după atac.

“Forţele armate şi poliţia îi vor răzbuna pe martirii noştri şi vor reinstala cu forţa securitatea şi stabilitatea foarte curând”, a declarat liderul egiptean în timpul unui discurs televizat.

Associated Press a citat trei ofiţeri de poliţie afirmând că atacatorii, care călătoreau în patru autovehicule de teren, au provocat o explozie şi au deschis focul asupra credincioşilor aflaţi în interiorul moscheei pentru rugăciunile de vineri.

Autorităţile egiptene se luptă cu militanţii Statului Islamic în nordul Peninsulei Sinai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe