Atac armat la un festival de muzică din Las Vegas. Peste 50 de morţi şi peste 200 răniţi

Cel puţin 50 persoane au fost ucise şi peste 200 au fost rănite într-un atac armat care a avut loc duminică noaptea la Las Vegas, în vestul SUA, la un festival de muzică country în aer liber.
Persoane caută un loc sigur după ce au fost auzite focuri de armă la un festival de muzică din Las Vegas, 1 octombrie 2017.
Persoane caută un loc sigur după ce au fost auzite focuri de armă la un festival de muzică din Las Vegas, 1 octombrie 2017. (David Becker/Getty Images)

Potrivit primelor mărturii şi indicii, atacul ar fi avut drept ţintă persoanele care asistau la un concert susţinut de cântăreţul Jason Aldean pe principala arteră din Las Vegas.

Oficiali din Las Vegas au declarat că cel puţin 50 de persoane au fost împuşcate mortal în timpul incidentului de duminică. Dintre cele peste 200 de persoane rănite, o parte se în stare critică.

Poliţia a raportat că presupusul atacator a fost ucis de ofiţeri şi a fost identificat.

De asemenea, autorităţile nu consideră că există mai mulţi atacatori, dar o caută pe presupusa parteneră de viaţă a criminalului – o tânără pe nume Marilou Danley – şi două vehicule înregistrate pe numele acestuia.

Totodată, şeriful din Las Vegas a precizat că rapoartele privind focuri de armă trase în alte zone din Las Vegas sunt false.

Poliţia a lansat o investigaţie şi a cerut oamenilor să stea deoparte de zona în care a avut loc incidentul.

Circumstanţele în care s-a produs atacul rămân neclare, precum şi motivaţia suspectului.