Astronomii ucraineni susţin că OZN-urile sunt "peste tot" deasupra Kievului

Captură video de pe un material al Departamentului Apărării, SUA
Captură video de pe un material al Departamentului Apărării, SUA (Department of Defense)

Astronomii ucraineni au declarat că cerul ţării lor devastate de război este aglomerat nu doar de rachete ruseşti, ci şi de un număr mare de OZN-uri, relatează New York Post.

Afirmaţiile surprinzătoare au fost prezentate într-o nouă lucrare de cercetare publicată de Observatorul Astronomic Principal al Academiei Naţionale de Ştiinţe din Ucraina.

Lucrarea, intitulată "Fenomene din zone neidentificate I. Observaţii ale evenimentelor", susţine că cercetătorii au detectat numeroase OZN-uri de la două staţii de observare a meteoriţilor din Kiev şi din satul Vinarivka, situat la aproximativ 120 km de capitală.

"Le vedem peste tot. Observăm un număr semnificativ de obiecte a căror natură nu este clară. Au fost detectate zboruri individuale, în grupuri şi escadrile de nave", scriu autorii lucrării.

Oamenii de ştiinţă ucraineni implicaţi în studiu au descris două tipuri diferite de OZN-uri, pe care le numesc "cosmice" şi "fantome".

Potrivit documentului, un "cosmic" este un obiect luminos care pare mai strălucitor decât fundalul cerului, în timp ce o "fantomă" este un obiect întunecat cu "un corp complet negru care nu emite şi absoarbe toate radiaţiile care cad pe el".

Principală caracteristică a OZN-urilor observate de astronomii din Kiev este viteza extrem de mare a acestora, care poate fi detectată doar cu echipamente specializate.

"Ochiul nu fixează fenomenele care durează mai puţin de o zecime de secundă", se arată în studiu. "Este nevoie de patru zecimi de secundă pentru a recunoaşte un eveniment. Nici înregistrările foto şi video obişnuite nu vor surprinde OZN-ul. Pentru a detecta UAP [fenomenul aerian neidentificat], trebuie să reglaţi fin echipamentul: viteza obturatorului, rata de cadre şi gama dinamică."

Cercetătorii au declarat că au reuşit să înregistreze obiectele necunoscute care se deplasează pe cer cu ajutorul unor camere video color cu o viteză de declanşare, o rată de cadre şi o rază de acţiune bine reglate, amplasate la cele două staţii de observare a meteorilor.

O imagine compozită a unei "fantome" inclusă în lucrare arată obiectul întunecat neidentificat care se deplasează prin spaţiu.

Documentul nu spune ce ar putea fi aceste obiecte şi nu face nicio referire la războiul în curs de desfăşurare, aflat acum în a şaptea lună, în care rachetele ruseşti au "plouat" asupra oraşelor ucrainene.