Astronautul Edgar Mitchell moare la vârsta de 85 de ani

Cel de-al şaselea om care a păşit pe Lună, astronautul Edgar Mitchell, a murit la vârsta de 85 de ani, după o viaţă dedicată explorării minţii umane şi a vieţii extraterestre.
Astronautul Edgar Mitchell.
Astronautul Edgar Mitchell. (Wikipedia)

Astronautul Edgar Mitchell, din misiunea Apollo 14, a devenit cel de-al şaselea om care a păşit pe Lună, când împreună cu Alan Shepard au ajutat NASA să îşi revină după misiunea eşuată Apollo 13. Ulterior, el şi-a devotat viaţa explorării minţii umane, a fizicii şi fenomenelor inexplicabile, precum mediumi sau extratereştri. Mitchell a murit în Florida la vârsta de 85 de ani.

Mitchell a decedat joi noaptea într-un cămin pentru bătrâni din West Palm Beach după o boală de scurtă durată, a declarat fiica sa, Kimberly Mitchell. Decesul astronautului coincide cu cea de-a 45-a aniversare a misiunii Apollo 14, care s-a desfăşurat în perioada 31 ianuarie - 9 februarie 1971.

Ulterior, Mitchell a susţinut că guvernul american a ascuns dovezi privind aterizarea navelor extraterestre pe Pământ.

În 2011, astronautul a devenit implicat într-o bătălie juridică cu NASA privind planurile sale de a vinde la licitaţie o cameră de 16 mm pe care a adus-o acasă de pe misiunea lunară. Camera a fost prinsă de modulul lunar şi ar fi rămas pe Lună dacă Mitchell nu ar fi desprins-o.

Deşi Mitchell a susţinut că acea cameră este un cadou, NASA a deschis un proces împotriva sa, pentru a-l forţa să oprească licitaţia. În cele din urmă Mitchell a căzut de acord să o doneze Muzeului Naţional Aerian şi Spaţial din Washington.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură