Asociaţia Transportatorilor Feroviari: Privatizarea CFR Marfă va crea prejudicii statului şi firmelor private

Asociaţia Transportatorilor Feroviari din România (ATFER) a atras atenţia că privatizarea CFR Marfă se face pe genunchi şi va crea prejudicii însemnate statului şi operatorilor privaţi de transport.
CFR-ist intr-o locomotiva din gara de nord a Timisoarei. (BOGDAN FLORESCU/The Epoch Times Romania)
Cristina Boiangiu
23.09.2012

Asociaţia Transportatorilor Feroviari din România (ATFER) a atras atenţia că privatizarea CFR Marfă se face pe genunchi şi va crea prejudicii însemnate statului şi operatorilor privaţi de transport.

"Procedura de privatizare, precum şi Hotărârea de Guvern privind privatizarea nu au fost supuse consultării patronatului din domeniu, aşa cum eronat s-a specificat în proiectul HG elaborat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. În ultima procedură de privatizare publicată, pentru datoriile istorice ale CFR Marfă către bugetul statului şi cele către CFR SA (Infrastructura) s-a prevăzut conversia acestora în acţiuni, respectiv cesiunea şi compensarea parţială a datoriei către CFR SA şi apoi conversia acesteia în acţiuni. Considerăm această procedură ca inechitabilă faţă de ceilalţi operatori de transport, care în decursul timpului au fost penalizaţi pentru astfel de datorii, precum şi faţă de stat, căruia i se diminuează nejustificat bugetul de sănătate şi asigurări sociale. De asemenea, această procedură favorizează, prin efectul licitaţiei şi al negocierii, diminuarea acestor datorii în valoare absolută cu ocazia privatizării", se arată într-un comunicat al ATFER.

Strategia de privatizare a CFR Marfă urmează să fie aprobată săptămâna viitoare în şedinţă de guvern. Ministerul Transporturilor va organiza marţi o dezbatere publică privind proiectul de hotărâre de guvern pentru aprobarea strategiei de privatizare a companiei, care a fost asumată de Guvern prin acordurile cu instituţiile internaţionale.

ATFER a criticat faptul că privatizarea a tot întârziat în ultimii ani. "Astfel, s-a ajuns în acest moment când, ca urmare a condiţionărilor UE, privatizarea să se facă în 2-3 luni, practic «pe genunchi». Vorbim de o companie care deţine circa 50% din piaţa de transport feroviar de marfă din România (30 de milioane de tone marfă transportată), care are mijloace fixe în valoare de circa 1,5 mld. de euro şi aproximativ 11.000 de salariaţi", se spune în comunicatul ATFER.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor