Armata R. Moldova a primit o nouă tranşă de echipamente militare din SUA

Armata R. Moldova a primit o nouă tranşă de echipamente militare din SUA
Armata R. Moldova a primit o nouă tranşă de echipamente militare din SUA (army.md)

Armata Naţională a Republicii Moldova a recepţionat cea de-a doua tranşă din lotul de echipament militar, venit din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii.

Lotul primit va fi folosit de militarii Armatei Naţionale în cadrul operaţiunilor internaţionale de menţinere a păcii, în scopul sporirii interoperabilităţii cu alte contingente participante la misiuni, informează Ministerul Apărării de la Chişinău.

Recepţionarea echipamentului face parte din proiectul demarat de Ministerul Apărării al Republicii Moldova în anul 2018, în contextul realizării obiectivului de reformare şi transformare a sectorului de apărare şi securitate inclus în Programul de activitate al Guvernului, în sprijinul eforturilor de dezvoltare a capabilităţilor militare şi creştere a capacităţii operaţionale a Armatei Naţionale.

Lotul va fi livrat în câteva tranşe până la finele anului curent, fiind distribuit în unităţile militare destinate participării în operaţiuni internaţionale de menţinere a păcii, inclusiv în operaţiunea KFOR, unde Republica Moldova participă din 2014, dar şi în Operaţiunea UNIFIL din Liban, în cadrul căreia militarii noştri urmează să fie detaşaţi începând cu luna august 2022.

Prima parte din lotul respectiv a fost primită de Armata Naţională în luna septembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe