Argeş: Doi pădurari au fost atacaţi de urs

Urşi în rezervaţia de la Zărneşti. (Epoch Times România)
Ana Petrescu
21.09.2012

Un pădurar a fost atacat de un urs, vineri, în localitatea argeşeană Corbeni, într-o zonă împădurită. Acesta a fost transportat la spital deoarece a fast rănit grav la o mână. În timp ce încerca să-l salveze pe pădurar, un alt bărbat a fost atacat de animal. În aceeaşi zonă, acum doi ani, un bătrân a fost ucis de un urs, informează Realitatea Tv.

Potrivit primelor informaţii, în zonă se desfăşura o partidă de vânătoare, în care unul dintre pădurari era gonaci.

De asemenea, în luna iulie a anului 2009, în aceeaşi localitate Corbeni, un bărbat de 60 de ani a fost omorât de urs în timp ce se afla pe un câmp. Atunci, ursul a fost omorât ulterior de localnici cu topoare şi furci.

În dimineaţa zilei de 15 septembrie un bărbat de 71 de ani a murit în urma atacului unui urs, în satul Dealul Frumos, comuna Pietroşiţa, judeţul Dâmboviţa. Ulterior, în după-amiaza aceleiaşi,o femeie a fost rănită de urs în satul Dealu Mare, comuna Buciumeni, aflată în aceeaşi zonă.

Totodată, un bărbat de 63 de ani a fost ucis, miercuri, de un urs, în localitatea dâmboviţeană Moroieni, în zona de carantină, animalul nefiind prins până vineri. În acest caz, autorităţile au stabilit că a fost vorba despre braconaj, ursul rămânând prins într-un laţ, de unde a reuşit să scape, atacându-l pe bărbat.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că braconierul care a murit după ce a fost atacat săptămâna aceasta de un urs în judeţul Dâmboviţa "şi-a cam căutat soarta". Acesta a fost al doilea om care a fost ucis de un urs din zonă, după ce alte trei persoane au fost rănite. Totodată, Ponta a spus că decizia ca ursul din Dâmboviţa să nu mai fie împuşcat a aparţinut specialiştilor.

"Cazul al doilea a fost al unui braconier care, ca să spun aşa, are o parte importantă din vină pentru ceea ce s-a întâmplat. Din păcate, cel care a decedat şi-a cam căutat soarta, ca să spun aşa, şi pentru mine braconajul este o infracţiune extrem de gravă, care trebuie pedepsită", a afirmat primul ministru.

Vineri dimineaţă, vânătorii au reluat căutarea ursului care a ucis braconierul în zona comunei dâmboviţene Moroieni, însă operaţiunea este îngreunată din cauza ploii. Autorităţile le-au recomandat oamenilor să nu mai meargă în păduri şi livezi pentru a nu risca să fi atacaţi de urşi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor