Dâmboviţa: Un alt bărbat a fost omorât de un urs

Urşi în rezervaţia de la Zărneşti. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
19.09.2012

Un bărbat a fost omorât de un urs în comuna Moroieni din judeţul Dâmboviţa, el fiind a patra victimă a animalelor din această zonă în ultima săptămână.

Omul a fost atacat de un urs care se prinsese în gardul gospodăriei aflate în satul Muscel, comuna Moroieni, o zonă izolată, unde urşii coboară aproape în fiecare noapte în livezi în timpul toamnei, relatează Realitatea TV.

Rovana Plumb, ministrul Mediului, a declarat că în zonă a fost instituită carantina şi se va duce la faţa locului pentru a vedea ce s-a întâmplat.

Din primele cercetări, rezultă că ursul a fost prins în gardul curţii respective şi se pare că s-a apărat. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Dâmboviţa, Adrian Enache, a declarat că în zonă s-au deplasat poliţişti, criminalişti şi vânători.

În urma primelor atacuri ale urşilor din Dâmboviţa, un alt bărbat a fost ucis în urmă cu câteva zile, iar o femeie a fost rănită.

Cristian Remus Papp, reprezentant al World Wide Fund for Nature a explicat că există posibilitatea ca acel urs împuşcat în urma incidentelor de zilele trecute să nu fi fost cel vinovat de atacuri şi în acest caz. "Ursul nu atacă, de obicei. Are acest comportament atunci când există probleme la nivelul sistemului nervos. Există şi posibilitatea ca în cazul unui şoc -prins în gard- să aibă un comportament deviant. Ce ar trebui să se întâmple? Ar trebui capturat ursul, făcute analize pentru rabie şi dacă e bolnav, sacrificat", a spus reprezentantul WWF.

Autorităţile locale au anunţat că vor vaccina toţi câinii, pisicile şi vulpile din zonă pentru a evita pericolul contaminării cu rabie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor