Arafat: Aproximativ 5% din populaţie a avut deja COVID. Mulţi nici n-au ştiut şi au infectat pe alţii

Raed Arafat
Raed Arafat (Epoch Times România)

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că aproximativ 5% din populaţia României a fost deja infectată cu coronavirus.

"Spitalele Covid încet, încet, ajung la capacitate maximă şi este normal ca celelalte spitale să intre în faza următoare şi să înceapă să primească cazuri. Şi nu vorbim de cazuri uşoare simptomatice, asimptomatice, pentru că astea rămân la domiciliu conform noilor discuţii la nivelul Ministerului Sănătăţii, ci vorbim de cele care au nevoie de oxigen şi de tratament. Şi pentru aceste cazuri e normal să avem un număr de paturi suplimentare şi în celelalte spitale. Nu toate unităţile deţin spaţii, dar trebuie să fie create circuite, de regulă spitalele au epidemiologi, trebuie discutat cu ei. Pentru că în spitalele de urgenţă oricum bolanvii cu COVID ajung acolo, oricum ei aveau spaţii de izolare, dar acum vorbim de circuite", a adăugat Raed Arafat.

Potrivit şefului DSU, întotdeauna cazurile care sunt testate pozitiv sunt mai puţine decât cazurile generale, din cauza asta s-au şi impus reguli precum purtarea măştii, distanţarea socială etc.

"Dacă noi am fi siguri că cei pe care îi testăm sunt singurii pozitivi, nu am mai purta mască, nu am mai avea măsuri de prevenire, nu am mai lua măsuri de restricţie măcar în unele zone. Este clar că avem persoane pozitive, contagioase, asimptomatice, care poate că nici ele nu ştiu că sunt contagioase. Pentru asta noi cerem să purtaţi masca. Nu pot spune care e diferenţa, dar, la un moment dat, Ministerul Sănătăţii a dat prevalenţa pe parte de anticorpi de 4,5% - 5%. Înseamnă că aproximativ 5% din populaţia României a fost deja expusă şi infectată, dar mulţi nici nu au ştiut de acest lucru, au crezut că e răceală simplă sau a apărut febra pe durata scurtă şi au crezut că nu e o problemă, dar ei au fost probabil infectaţi şi au infectat şi pe alţii dacă nu au respectat regulile de prevenire", a explicat Raed Arafat, citat de Digi24.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne