APIA eliberează adeverinţe fermierilor care vor credite pentru finanţarea capitalului de lucru

Epoch Times România
30.07.2012

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reaminteşte beneficiarilor Schemei de plată unică pe suprafaţă, pentru Campania SAPS 2012, că eliberează adeverinţe pentru cei care vor să acceseze credite pentru finanţarea capitalului de lucru în vederea desfăşurării activităţilor curente.

"Până la această dată, APIA a încheiat Convenţii cu BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, Banca Comercială Română S.A, Banca Transilvania, Banca UniCredit Ţiriac Bank S.A., Banca Carpatica, Banca Centrală Cooperatistă CREDITCOOP, OTP Bank România S.A., Banca Comercială INTESA SANPAOLO ROMÂNIA S.A., Bancpost S.A şi Procredit Bank. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii garantează creditele acordate de bănci fermierilor în cadrul acestui tip de convenţie", se arată în comunicat.

APIA precizează că în perioada următoare va încheia convenţii şi cu alte bănci comerciale.

La solicitarea scrisă a fermierului la centrul judeţean(local unde a depus cererea în Campania SAPS 2012, APIA va elibera o adeverinţă prin care confirmă că beneficiarul a depus cererea de plată pentru Schema unică de plată pe suprafaţă (SAPS) pentru anul 2012 şi că s-au efectuat controalele şi verificările administrative asupra cererii de plată a beneficiarului, conform reglementărilor în vigoare.

Pot beneficia de această adeverinţă fermierii selectaţi la controlul pe teren (clasic sau teledetecţie) numai după finalizarea acestor controale. De asemenea, în adeverinţă se va menţiona suprafaţa determinată pentru plată în cadrul schemei SAPS şi faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii acesteia, precum şi că îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma cuvenită din SAPS. Astfel, pentru creditele acordate de banca creditoare până la data de 29 septembrie 2012 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană în data anterioară datei solicitării creditului. Totodată, pentru creditele acordate de Banca Creditoare începand cu data de 30 septembrie 2012 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană din data de 30 septembrie 2012.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor