Antricot de vită la grătar cu garnitură de cartofi înăbuşiţi în unt

Dintre fripturile de vită, antricotul este deosebit de gustos şi suculent, datorită firelor de grăsime marmorată. Dacă doriţi să-i impresionaţi pe cei dragi o cină deosebită, încercaţi această variantă de antricot preparat la grătar şi servit alături de cartofi înăbuşiţi în unt cu pătrunjel. Ingrediente: 2 bucăţi de antricot de vită, la temperatura camerei,câteva crenguţe de cimbru, o lingură de unt sau ulei de măsline, câteva roşii
Maria Matyiku
24.08.2014

Dintre fripturile de vită, antricotul este deosebit de gustos şi suculent, datorită firelor de grăsime marmorată. Dacă doriţi să-i impresionaţi pe cei dragi o cină deosebită, încercaţi această variantă de antricot preparat la grătar şi servit alături de cartofi înăbuşiţi în unt cu pătrunjel.

Ingrediente:
2 bucăţi de antricot de vită, la temperatura camerei,
câteva crenguţe de cimbru,
1 lingură de unt sau ulei de măsline,

sare şi piper după gust,

câteva roşii

pentru cartofi înăbuşiţi în unt
1 kg cartofi,
3 linguri de unt,
½ legătură de pătrunjel proaspăt, tocat,
1 linguriţă de sare,
½ linguriţă de piper negru

Modul de preparare:

Carnea de vită se tamponează cu prosoape de hârtie, pentru a se îndepărta excesul de apă, apoi se ung cu puţin ulei pe ambele părţi şi se presară cu cimbru tocat, sare şi piper.

Bucăţile de carne se pun pe grătarul încins la temperatura mediu-mare. După 1-2 minute, cu ajutorul unor cleşti de bucătărie, se întorc pe cealaltă parte. Operaţia se repetă de câteva ori până când friptura e făcută după preferinţa fiecăruia.

Carnea se ia de pe grătar şi se lasă deoparte câteva minute. Opţional se poate pune pe deasupra o felie subţire de unt, care se va topi de la căldura cărnii.

Alături de bucăţile de carne se coc pe grătar câteva roşii mai mici. Acestea se servesc alături de carne.

Prepararea garniturii de cartofi

Cartofii de curăţă de noduri, se spală, apoi se taie în felii subţiri. Feliile de cartofi se fierb pe aburi 10-15 minute, până când acesteia se înmoaie şi pot fi uşor străpunse cu o furculiţă, fiind însă destul de tari ca să nu se sfărâme. Se dau deoparte.

Într-o tigaie, se topeşte untul apoi se adaugă cartofii. Se lasă 1-2 minute, atât cât să prindă o crustă uşoară, apoi se întorc şi se lasă încă 1-2 minute. Se adaugă sare şi piper şi se amestecă uşor. La sfârşit se presară pe deasupra pătrunjelul tocat.

Vă dorim poftă bună!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor